Івано-Франківськ До сайту

Чергові зміни в мобілізації: що чекає на ухилянтів в найближчий час

У новому законопроєкті про військову поліцію запропонували по-новому переслідувати порушників військового законодавства. Йдеться про те, що військовим поліцейським парламент планує надати право в окремих випадках потрапляти у житло порушників законодавства (такими юридично можуть вважати і ухилянтів) та надати право платити гроші фізичним особам за допомогу у розкритті злочинів.

Повідомляє Інформатор покликаючись на дослідження ТСН.

В контексті нового законопроєкту про військову поліцію, який зареєстрований 31 травня, 11 та 16 статтею передбачає надання військовій поліції права на наступні дії: “У невідкладних випадках, пов’язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину, у випадках та на підставах, передбачених законом, проникати до житла чи до іншого володіння особи з негайним повідомленням органу досудового розслідування та прокуратури”.

Адвокатка Катерина Аніщенко вказує, що цей законопроєкт має на меті не лише розшук дезертирів, але й ухилянтів, які не оновили свої військово-облікові дані. Вона також зазначає, що зміни до адміністративного кодексу, передбачені законопроєктом, можуть дозволити військовій поліції вчиняти оперативно-розшукові дії стосовно ухилянтів.

Окрім того, законопроєкт пропонує створення “партизанської мережі”, яка б за гроші повідомляла правоохоронцям про військовозобов’язаних, які порушили законодавство. Стаття №9 законопроєкту дозволяє військовій поліції співпрацювати з фізичними особами, надаючи матеріальну та моральну заохочення за допомогу в попередженні та виявлення кримінальних правопорушень.

Читайте також: В “Дії” став доступний новий електронний документ – посвідчення ветерана

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87