Івано-Франківськ До сайту

Понад 140 депутатів не підтримали законопроєкт про заборону московського патріархату

Така кількість народних депутатів не підписали документ на підтримку заборони УПЦ МП. Законопроєкт мають розглянути в другому читанні.

Повідомляє Інформатор покликаючись на LB.ua

Документ створила міжфракційна група, до складу якої увійшли народні депутати всіх фракцій та груп, окрім “Платформи за життя та мир” і “Відновлення України” – тобто колишньої проросійської ОПЗЖ.

Представники усіх фракцій були долучені до збору підписів, і цей документ є фінальним.

У повному складі поставили підписи на підтримку законопроєкту представники фракції “Європейська Солідарність” та “Голос”.

Є список тих, хто відмовився ставити підписи. До нього потрапили 146 нардепів, зокрема, ті, які наразі перебувають під слідством, як Нестор Шуфрич. Серед тих, хто не підтримав, близько 90 депутатів – від “Слуги народу”. Від “Батьківщини” не підтримали двоє. Від “Платформи за життя і мир” (колишня ОПЗЖ) підтримав лише один депутат – Юрій Загородній (про це стало відомо вже після публікації списку, – ред.).

“Як керівник профільного комітету, я сподіваюся, що до наступного пленарного засідання (не раніше другого тижня липня, – ред.) кількість підписантів збільшиться. Чесно сказати, зараз мене дивує відсутність підписів людей, які, наприклад, підтримали законопроєкт в першому читанні”, – сказав голова комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, Микита Потураєв.

Серед підписантів відсутнє, також, прізвища керівника фракції “Слуг” Давида Арахамії.

Читайте також: Студенти-чоловіки ризикують втратити місце у вишах за відмову від базової військової підготовки: Кабмін

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87