Івано-Франківськ До сайту

Як підтримати дитину під час війни: поради Надвірнянського лікаря

У непростий воєнний час особливо важлива підтримка дітей. Лікар-педіатр Надвірнянського центру медичної допомоги Наталія Пліщук дала декілька порад, як підтримати дитину.

Пише Інформатор.

Війна — це стрес не тільки для дорослих, які все розуміють, але й для дітей. Відчуття небезпеки, тривоги, постійні зміни та рух — усе це може злякати дитину та викликати дискомфорт.

Будьте поруч. Ваша фізична та емоційна присутність є найважливішою підтримкою для дітей. Дотик, обійми, щирі розмови та спільні заняття допомагають дитині відчувати себе захищеною.

Будьте прикладом. Діти наслідують нашу поведінку. Покажіть їм, як ви справляєтесь зі стресом і викликами. Розкажіть про свої способи подолання труднощів та підтримання внутрішнього спокою.

Залучайте до корисних занять. Спільна діяльність допомагає знизити нервове напруження. Вчіть дитину чогось нового, малюйте, грайтеся разом навіть в обмежених умовах. Це допоможе відірватися від тривожних думок.

Поповнюйте внутрішній «повербанк» дитини. У складні часи психоемоційне навантаження зростає, тому важливо забезпечити дитині достатній відпочинок. Організуйте день так, щоб у дитини був здоровий сон, смачна їжа, ігри з улюбленцями, фізична активність, читання книжок, теплі розмови тощо. Це допоможе їй почуватися енергійною та спокійною.

Памʼятайте: ваша любов, увага та підтримка — найкращий захист для ваших дітей у цей складний час.

Головне фото згенеровано ШІ.

Читайте також: Коли у Надвірній можна записатись до сімейного лікаря: графік на липень

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87