Івано-Франківськ До сайту

Кредити під 0%: в Україні нещодавно запрацювала нова програма для сонячних панель

З 20 липня можна скористатись програмою безвідсоткового кредитування населення, для ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирного будинку) та ЖБК (житлово-будівельний кооператив). “Доступні кредити 5-7-9%”, дають можливість за вигідними умовами придбати обладнання для сонячних панелей та їх встановити.

Повідомляє Інформатор покликаючись на Голову ОДА Світлану Онищук.

Приватні домогосподарства мають можливість скористатись кредитом до 480 тисяч гривень на закупівлю сонячних панелей з системами накопичення енергії та вітрових установок. Пільгове кредитування під 0%, оскільки держава повністю компенсовує відсоткову ставку впродовж 10 років.

Для ОСББ та ЖБК пропонують кредит до 5 млн гривень на 5 років. Відсоткова ставка — 7%.

За ці кошти можна купити та встановити генеруючі установки, що виробляють електричну енергію з альтернативних джерел, а також установки для зберігання та допоміжне обладнання.

Програма працюватиме у комбінації із програмою «ГрінДІМ», відповідно до якої ОСББ та ЖБК зможуть отримати компенсації до 70% вартості проєкту після його реалізації.

Уряд нещодавно також розширив програму «Доступні кредити 5-7-9%» для бізнесу на відновлення енергетичних спроможностей.

Минулого тижня вже видали перший кредит на придбання та встановлення сонячної електростанції, що здатна забезпечити світлом близько 360 квартир.

Щоб проконсультуватись щодо державної програми, телефонуйте на гарячу лінію з питань енергетики “СТРУМ”, яка запрацювала днями. Номер – 15-49.

Головне фото ілюстративне.

Читати також: Стрільці насолодіться айс-лате, а водолії — динями: гороскоп франківцям на 24 липня.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87