Івано-Франківськ До сайту

Чи буде бородавка якщо доторкнутись до жаби: експертна думка

В казках розказували, якщо поцілувати жабу, вона перетвориться у прекрасну красуню. Але, чи утвориться бородавка після того, як доторкнутись до жаби. Це питання пояснила дерматологиня, Світлана Кочергіна.

Повідомляє Інформатор покликаючись на Інтернет-ресурс “Бережи себе”.

Бородавки – це доброякісні новоутворення шкіри та слизових оболонок, які є наслідком зараження вірусом папіломи людини (ВПЛ).

Зараження відбувається при контакті шкіра до шкіри та через предмети побуту. Часто вірус можна підхопити в басейнах, саунах, спортивних залах. Чи відбудеться зараження, залежить від стану імунітету. Також, ймовірність заразитись збільшується, якщо на шкірі людини є пошкодження.

Найчастіше бородавки з‘являються на стопах та кистях. Проте можуть виникати й в інших місцях. Неприємність у тому, що вони можуть розповсюджуватись тілом однієї людини від травматизації та рухів. Це також може призводити до формування піднігтьових бородавок.

Діагностика бородавок

Передусім лікар оцінить загальну клінічну картину та проведе дерматоскопію — огляд новоутворень за допомогою спеціального оптичного приладу. У деяких ситуаціях може знадобитись патогістологічне дослідження, аби підтвердити/виключити потенційно загрозливі зміни.

Не потрібно здавати аналіз на вірус папіломи людини за наявності бородавок або для їх діагностики. Якщо ви маєте бородавки, то це автоматично означає, що ви заражені шкірними штамами ВПЛ.

Лікування бородавок

Бородавки можуть зникати самостійно протягом 2 років. Особливо часто таке трапляється у дітей. У домашніх умовах можуть допомогти мазі з саліциловою кислотою, які потрібно наносити протягом 2-3 тижнів.

Не існує лікування, яке здатне цілком убити вірус. Передусім лікування направлене на видалення ділянки ураженої шкіри, за потреби.

Серед ефективних способів:

Ці методи лише «прибирають» активні прояви вірусу, який живе у шкірі та може рецидивувати. Особливо, якщо не вдалось видалити бородавку повністю. Саме тому зазвичай потрібно кілька процедур видалення. Наразі не існує жодного методу, який на 100% гарантує видалення бородавки з першого разу.

Що НЕ МОЖНА робити з бородавками:

Способи, як можна запобігти виникненню та поширенню бородавок:

Головне фото ілюстративне.

Читати також: Як вберегтись від теплового удару: поради Надвірнянського терапевта.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87