Івано-Франківськ До сайту

МВС видає нові посвідчення водія: що змінилося?

З 1 серпня у Сервісних центрах МВС розпочали видавати нові водійські посвідчення та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу. Вони матимуть додаткові елементи захисту. Детальніше про зміни  читайте у матеріалі.

Повідомляє Інформатор покликаючись на Головний сервісний центр МВС.

Чи потрібно змінювати старе водійське посвідчення та свідоцтво про реєстрацію?

Водійські посвідчення та свідоцтва про реєстрацію видані раніше у Сервісних центрах МВС не потрібно змінювати. Документи залишаються дійсними і громадяни можуть продовжувати ними користуватися.

“За бажанням, ви можете звернутися до будь-якого зручного сервісного центру МВС та обміняти на новий зразок посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію автомобілів”, – повідомляють в МВС.

Що зміниться у новому водійському посвідченні?

Відтепер посвідчення водія матимуть додаткові елементи захисту. На захисному покритті бланків до голографічного зображення емблеми МВС додається спеціальне маркування. Воно складається з трьох літер і шести цифр. За словами  начальника Головного сервісного центру МВС, Миколи Рудика, такий посилений захист суттєво знизить ризики підробки документів

Також Микола Рудик розповів про ще один елемент захисту на бланках свідоцтва про реєстрацію автомобіля, які вже видаються. Це QR-код, що розміщений у правому нижньому куті.

«Він містить посилання на онлайн-сервіс Головного сервісного центру МВС, де можна перевірити свої документи. Після сканування QR-коду на екрані з’явиться вся інформація, внесена до електронного реєстру – серія, номер документа та дані про транспортний засіб», – повідомив у прямому етері телеканалу «Київ24» Микола Рудик.

Як повідомив Микола Рудик, шахраї, які продають бланки підроблених посвідчень майже не відрізняються від оригінальних документів, проте за допомогою онлайн-сервісів можна перевірити правдивість інформації.

Читати також: На Прикарпатті трапилися дві ДТП: є потерпілі.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87