Івано-Франківськ До сайту

Незвичне використання меду: 5 ідей

В дитинстві нас часто пригощають медом, бо вважається, що такий смаколик — найбільш безпечний для дітей, бо натуральний. І це правда. Мед — це щось про сонце і здоров’я, така собі українська суперсила! Тому Інформатор підготував для вас ідеї, що можна робити з цим делікатесом. Детальніше читайте у матеріалі.

Повідомляє Інформатор покликаючись на Інформатор Україна.

Мед — поширена кулінарна добавка: ну які млинці чи пироги без меду. Крім того, всім відомо, наскільки широко мед використовують в косметології — з нього роблять маски для шкіри й волосся, адже він живить та насичує природним блиском. Проте це ще не всі корисні властивості та функції меду.

Що ж перейдемо до лайфгаків.

 Догляд за рослинами

Мед можна використовувати для покращення росту та здоров’я рослин. Розчиніть невелику кількість меду у воді та полийте цим розчином землю навколо рослин. Це покращить ґрунт, забезпечить рослинам необхідні поживні речовини й прискорить їхній ріст.

Захист дерев від шкідників

Змішайте мед з водою та обробіть цим розчином стовбури та гілки дерев. Мед має антибактеріальні властивості, які захистять ваші дерева від шкідників та хвороб.

Ароматизатор для дому

Змішайте мед з ефірними оліями — лаванди, розмарину або апельсина, й розмістіть цей ароматизатор у кімнаті. Мед поступово виділятиме аромат, створюючи приємну атмосферу в будинку.

Захист металевих предметів

Нанесіть тонкий шар меду на металеві предмети, як от лопати, садові інструменти або металеві прикраси. Мед допоможе захистити метал від корозії та надасть йому блиску.

Мед як замінник цукру

Мед є менш калорійним за цукор (100 грамів меду містить 330 ккал, 100 грамів цукру – 387 ккал). За відсутності протипоказань мед як заміна цукру може стати більш корисною частиною раціону. Мед містить понад 200 хімічних елементів, тож для користі достатньо щодня з’їдати 100-150 г за кілька приймань. 

Зокрема, мед можна класти в чай, додавати в маринад для м’яса й птиці, використовувати з кавовим жмихом чи морською сіллю для скрабу в бані, а також додавати в тісто для випічки смаколиків. Причому, для цього згодиться як свіжий, так і старий зацукрований мед. Останній також можна їсти.

Інформатор бажає вам тільки смачного меду!

Читати також: Чи буде бородавка якщо доторкнутись до жаби: експертна думка.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87