Івано-Франківськ До сайту

Борщівник – загроза для франківців: як вберегти себе?

Протягом літа борщівник можна зустріти вздовж доріг, серед кущів, на узбіччі берегів річок та потічків. Ця “квітка” вражає своїми розмірами, проте мало хто знає, що ця рослина є небезпечною для людей. Тому як вберегти себе від отрути борщівника читайте у матеріалі.

Повідомляє Інформатор покликаючись на Івано-Франківську обласну державну адміністрацію.

Масове самозасіювання борщівника, що безконтрольно поширюється, вимагає радикальних дій щодо його знищення та очищення територій від насіння. Представники служб чи волонтери повинні користуватися засобами захисту, щоби запобігти контакту шкіри з рослиною.

Оскільки насіння може зберегтися до 20 років, процедури очищування від борщівника варто повторювати щороку, ретельно викорчовувати кожний новий кущ.

Як вберегтися від борщівника?

Найкращий спосіб вберегтися від отруйної дії борщівника – уникати рослини, не проходити через хащі, де росте рослина і ні в якому разі не намагайтеся її зірвати. Не торкайтеся шкірою до зірваної чи зрізаної частини рослини, де проступає сік.

Що робити якщо на вашу шкіру потрапив сік борщівника?

Опіки від борщівника характеризуються довготривалим загоєнням ран, утворенням пігментних плям на місці ураження. Також часто спостерігається залишкова висока чутливість ділянки ураженої шкіри до ультрафіолетового опромінення, тобто токсичний ефект рослини є довготривалим.

Отже, наводимо перелік дій, які варто виконати при потраплянні соку борщівника на шкіру:

Інформатор бажає всім здоров’я. Бережіть себе і своїх близьких!

Читати також: МОЗ спростувало інформацію про нашестя отруйних павуків в Україні.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87