Нещодавно Інформатор для вас підготував огляд на ціни та сорти помідорів на прилавках ринку та супермаркетів Івано-Франківська. А сьогодні ми з вами ділимося рецептом маринованих помідорів. Деталі читайте у матеріалі.
Повідомляє Інформатор.
Насамперед для того, щоб замаринувати цих червоних красенів вам потрібно їх зібрати або ж купити. А ціни на помідори в Івано-Франківську ви можете переглянути в нашому матеріалі за посиланням.
Перед приготуванням не забудьте про одну важливу деталь — посмакуйте помідорами. Це для того, щоб впевнитися у їхній якості.
Даний рецепт розрахований на одно літрову банку.
Для консервації потрібно:
- гілочку петрушки та окропу;
- листочок хрону та лаврового листа;
- пів стручка гіркого перцю;
- зубок часнику ;
- 5 горошин чорного перцю ;
- 400 грамів оцету;
- 4 столові ложки з гіркою солі;
- 7 столових ложок з гіркою цукру;
Що ж перейдемо до приготування.
Перш за все підготуйте банки. Ретельно їх помийте та висушіть. Також перед консервацією замочіть помідори у холодну воду на деякий час та добряче помийте.
На дно банки накидайте петрушку, кріп, хрін, лавровий лист, та гіркий та чорний перець. Опісля викладіть помідори.
Зазначаємо, що для консервації найкраще брати помідори сорту “бразильська сливка”.
Перейдемо до приготування маринаду. В каструлю додаємо оцет, сіль та цукор. Суміш ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Банки з помідорами заливаємо гарячим маринадом, накриваємо металевими кришками й відправляємо стерилізувати на 10-15 хвилин.
Опісля ключем для консервування закрийте помідори. Готові банки накрийте ковдрою до повного охолодження.
Зверніть увагу маринад готуєте з розрахунком 0,5 літрів маринаду на 1 літр приготованих до закрутки помідорів.
Інформатор бажає вам вдалих рецептів та смачних помідорів.
Читати також: Літній сезон: рецепт квашених огірків.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com