Івано-Франківськ До сайту

В Івано-Франківську перейменують вулицю на честь мовознавиці Ірини Фаріон

На черговій сесії Івано-Франківської міської ради депутати ухвалили рішення про перейменування вулиці Гвардійської на честь політикині Ірини Фаріон.

Повідомляє Інформатор.

На 45 сесії міської ради депутати ухвалили програму українізації пам’яті Ірини Фаріон. Зокрема, на честь убитої мовознавиці та громадської діячки планують перейменувати вулицю.

“Буде змінена назва вулиці в пам’ять Ірини Фаріон. Також ми пропонуємо проводити книжкові ярмарки з місцевими письменниками та поетами, таким чином популяризуючи українське слово. Закликаємо всіх, хто може, особливо магазини чи будь-яких приватників, спілкуватися винятково українською мовою при наданні послуг і закликати до цього всіх жителів Івано-Франківська”, — сказала на сесії міської ради заступниця директора департаменту освіти та науки міськради Ольга Шендрик.

Нагадаємо, що 19 липня ввечері Ірина Фаріон померла в одній з лікарень Львова внаслідок вогнепального поранення в голову. А нещодавно у Дніпрі затримали 18-річного чоловіка підозрюваного у скоєнні її вбивства.

Читати також: У Дніпрі затримали підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87