Івано-Франківськ До сайту

Новий штам коронавірусу вперше зафіксували на Прикарпатті: що треба знати франківцям про “FLiRT”?

Наразі в Україні циркулює 10 штамів вірусу SARS-CoV-2 й серед них новий – “FLiRT”. Медики повідомляють, що він швидше вражає ослаблений імунітет, а занедужати можуть й вакциновані. 

Пише Інформатор з покликанням на МОЗ.

Поширився вірус у грудні 2023 року, найбільше випадків виявили в Австралії. Новий штам коронавірусу “FLiRT” походить від Omicron й через специфічні мутації в білку-шипу вірус краще зв’язуватися з клітинами та уникає імунної відповіді.

“У кожного субваріанта є певні особливості, але загальні симптоми на початку захворюваності такі ж, як і за інших варіантів COVID-19: нежить, підвищена температура, кашель, головний біль, втома, болі в м’язах або тілі. Три випадки субваріанта коронавірусу FLiRT виявили минулого тижня. Два — у Києві та один — в Івано-Франківській області. Захворілі — дві жінки та чоловік старше 60 років. Пункти щеплення в країні забезпечені безоплатною вакциною проти COVID-19, тому людям, які пропустили щеплення, або особам з групи ризику важкого перебігу захворювання варто проконсультуватися з сімейним лікарем та зробити щеплення напередодні епідсезону”, – каже Ігор Кузін, заступник міністра, головний державний санітарний лікар.

Вакцинуватися можна в найближчому пункті щеплення чи в амбулаторії, за деталями радять звертатися до сімейного лікаря або за номером телефону 0 800 60 20 19.

Інформатор бажає вам здоров’я!

Читати також: Де будуть брати воду для франківців, якщо почнуть вимикати світло

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87