Сезон закруток активно триває. Чи не кожна господиня ретельно відбирає банки, для своїх кулінарних шедеврів. Журналістка Інформатора також ділиться з вами порадами, як підготувати свої банки до консервації. Деталі, читайте у матеріалі.
Повідомляє Інформатор
Етапи підготовки банок до консервації:
- Поприбирайте на своїй кухні, а особливо на робочій поверхні, щоб не було залишок їжі чи бруду. Чистота та порядок – запорука вдалих рецептів.
- Помийте руки.
- Якщо берете нові банки, їх варто помити теплою водою та мийним засобом.
- Якщо використовуєте старі банки, то відтріть старі етикетки.
- Перевірте чи немає ніяких залишків скла у банках.
- Найголовніше – перевірте, чи банки не надбиті. Особливо в тому місці, де закривається кришка. Якщо ж банка надбита, консервація швидко зіпсується та покриється пліснявою.
- Кришки (закатувальні) треба брати тільки нові, тому що старі вже не підходять.
- Якщо це капронові кришки, їх можна вдруге використовувати, але перед цим перевірте, чи вони ще підходять.
- Якщо ви дотримались всіх порад, то рецепт обов’язково вдасться.
Як правильно підібрати кришки для консервації:
- Під час закруток, варто брати закатувальні кришки СКО з лаковим покриттям на внутрішньому та зовнішньому боках. Це допомагає від окиснення продукції;
- Не використовуйте закатувальні кришки з білої жерсті без лакового покриття. Вони схильні до окислення;
- Щоб легше визначити, чи лакована кришка, чи ні, то лакована закаточна кришка має рівномірне, гладке покриття без тріщин і бульбашок як на внутрішній, так і на зовнішній стороні;
- Перевірте щільність прилягання кришки до банки, перевернувши її після закачування: рідина не повинна витікати. Переконайтеся у відсутності пошкоджень на краю горловини банки, що гарантує герметичність і запобігає розмноженню бактерій.
Інформатор бажає вам вдалої консервації.
Читати також: Літній сезон: рецепт квашених огірків.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com