Івано-Франківськ До сайту

Як правильно підготувати банки до консервації: поради

Сезон закруток активно триває. Чи не кожна господиня ретельно відбирає банки, для своїх кулінарних шедеврів. Журналістка Інформатора також ділиться з вами порадами, як підготувати свої банки до консервації. Деталі, читайте у матеріалі.

Повідомляє Інформатор

Етапи підготовки банок до консервації:

  1. Поприбирайте на своїй кухні, а особливо на робочій поверхні, щоб не було залишок їжі чи бруду. Чистота та порядок – запорука вдалих рецептів.
  2. Помийте руки.
  3. Якщо берете нові банки, їх варто помити теплою водою та мийним засобом.
  4. Якщо використовуєте старі банки, то відтріть старі етикетки.
  5. Перевірте чи немає ніяких залишків скла у банках.
  6. Найголовніше – перевірте, чи банки не надбиті. Особливо в тому місці, де закривається кришка. Якщо ж банка надбита, консервація швидко зіпсується та покриється пліснявою.
  7. Кришки (закатувальні) треба брати тільки нові, тому що старі вже не підходять.
  8. Якщо це капронові кришки, їх можна вдруге використовувати, але перед цим перевірте, чи вони ще підходять.
  9. Якщо ви дотримались всіх порад, то рецепт обов’язково вдасться.

Як правильно підібрати кришки для консервації:

Інформатор бажає вам вдалої консервації.

Читати також: Літній сезон: рецепт квашених огірків.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

                                                                                                   Телефонуйте за номером 096 989 60 87