Івано-Франківськ До сайту

“Координація на степ”: в Івано-Франківську презентували нову творчу виставку

7 серпня в Асортиментній кімнаті Івано-Франківська відкрили виставку мисткині зі Львова, Софії Короткевич. У виставковій залі представлена серія її графічних робіт “Координація на степ”. Отож детальніше про мистецьку подію нашого міста читайте у матеріалі.

Повідомляє Інформатор.

Софія Короткевич — українська художниця, яка працює з графікою, скульптурою, відео, інсталяціями, енвайромент артом.

Мисткиня вбачає особливу філософію в порівнянні явищ, що нас оточують в повсякденному житті, з різними процесами художньої роботи.

У цій виставці Софія Короткевич продовжує свої дослідження, розпочаті ще у проєкті «Простір: Небезпека».

“Виходячи за межі міста, вона переносить свою увагу на степову зону, фокусуючись на її вразливості через географічне розташування. Це дослідження стає резонуючою темою для художниці, яка прагне створити простір, що розповідає про проблеми потерпаючого ландшафту півдня та сходу України”, – кажуть куратори виставки.

Серія графічних робіт «Координація на степ» виконана соняшниковим насінням та тушшю на рулонах перфокарт радянського періоду.

Перфокарти різного типу та вигляду мали широкий діапазон використання, зокрема й у військовій справі. У роботах Софії вони стають відголосом країни-спадкоємиці СРСР.

Графічна сітка на перфокартах перекриває та відгороджує від глядача небо та землю, які є щоденною мішенню для ворожих атак. Координати степу зображені неповними, з пропусками, відображаючи елемент випадковості в атаках, коли точка прильоту ракет може бути зміщеною.

“Про вразливість ландшафту Софія розповідає і у скляних об’єктах, які підкреслюють обмеженість доступу до територій та їх крихкість” – діляться куратори виставки.

Додатково представлені об’єкти-гербарії, що складаються зі скелець та рослин або ж землі, спечених при високій температурі у муфельній печі. Зафіксовані у склі залишки оповідають про ураження вогнем та буквально спалений український ландшафт.

На фотографії нище зображено степи Дніпропетровщини, де і були зібрані рослини для створення скляних та керамічних об’єктів на виставці.

Виставку можна відвідати в за адресою вулиця Січових Стрільців, 15 до 21 серпня у четвер, п’ятницю та суботу, з 12:00 до 18:00.

Читати також: Світ очима книголюбів: де можна почитати в Івано-Франківську?

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87