Івано-Франківськ До сайту

Чому в 1 класах має бути не більше 24 учнів: роз’яснення від МОН

З 1 вересня 2024 року кількість учнів у початкових класах державних та комунальних освітніх закладів має налічувати не більше 24 осіб.

Повідомляє Інформатор покликаючись на Міністерство освіти і науки України.

“У 2024/2025 році ця норма поширюється на всі перші класи, які навчатимуться в очному або змішаному (чергування очного й дистанційного навчання з певною періодичністю) форматах. Для решти класів максимальна наповнюваність залишається 30 учнів”, — зазначають в міністерстві.

Для перших класів, які здобувають освіту дистанційно наповнюваність класів може бути більшою за 24 учні. Інші класи на дистанційці можуть налічувати й понад 30 учнів. Ця норма чинна під час дії воєнного стану.

Закон має за мету зробити освітній процес більше ефективним через зменшення кількості дітей у класах та полегшити взаємодію між учнями та вчителями. Викладачі зможуть приділяти більше уваги кожній дитині та вибудувати з учнями кращий зв’язок.

МОН роз’яснює основні моменти в організації роботи:

“Розрахунки для 2024 календарного року вже відбулися. Проте оскільки зміни в наповнюваності стосуються тільки перших класів, які розпочнуть навчання у 2024/2025 навчальному році, це не матиме значного впливу на потребу в коштах на рівні територіальних громад. Водночас МОН розгляне можливість внесення відповідних змін до Формули розподілу освітньої субвенції в наступних бюджетних періодах”, — повідомляють у міністерстві.

Головне фото ілюстративне. 

Читати також: Як навчатимуться в школах: МОН затвердило особливості організації освітнього процесу

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87