Івано-Франківськ До сайту

На війні Прикарпаття втратило трьох героїв

Захищаючи Батьківщину загинули прикарпатці Володимир Красовський, Микола Федорка, та Михайло Вісімських. Щирі співчуття родинам Героїв та світла пам’ять військовим. 

Із сумом повідомляє Інформатор.

Калуська громада втратила Володимира Красовського.

16 серпня 2024 року помер 38-річний військовослужбовець, Володимир Красовський. Боєць був учасником АТО, долучився до лав війська під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Про смерть воїна повідомив на Фейсбук-сторінці голова Калуської громади, Андрій Найда.

“Перестало битися серце мужнього воїна, патріота своєї рідної землі Володимира Красовського. Висловлюємо наші співчуття рідним, близьким, побратимам померлого. Щира вдячність та низький уклін мужньому воїну за безмежну любов до України”, — йдеться у дописі.

Володимир Красовський воював з 2015 року. Чоловік добровольцем пішов на фронт. Боронив українські землі у складі 95 десантно-штурмової бригади. Разом із побратимами побував у “найгарячіших точках” країни. Під час бойового завдання був поранений. Це призвело до інвалідності.

На початку повномасштабного вторгнення РФ Володимир Красовський долучився до лав Збройних сил України. Хотів боронити країну на передовій, проте за станом здоров’я проходив службу в одному з підрозділів у тилу.

“Та поранення давало про себе знати. У Володимира почалися ускладнення з ногами. У квітні він знову переніс операцію. Та серце мужнього воїна не витримало”, — пише Андрій Найда.

На війні загинув Микола Федорка.

За допомогою ДНК-експертизи підтвердили загибель військовослужбовця зі села Підгірʼя Богородчанської громади, Миколи Федорка. З весни 2023 року бійця вважали зниклим безвісти.

Про це повідомив на Фейсбук-сторінці голова Богородчанської громади, Ростислав Заремба.

Микола Федорко народився у 1986 році. На фронті воював стрільцем-санітаром 4 окремого стрілецького батальйону. Навесні 2023 року брав участь у боях під Бахмутом, де й загинув.

“Тільки зараз завдяки проведеному аналізу ДНК отримали офіційне підтвердження про загибель у бою нашого воїна. Від імені громади — щирі співчуття рідним та близьким бійця”, — пише Заремба.

Загинув мешканець Вигодської громади Михайло Вісімських. 

15 серпня 2024 року під час бойового завдання загинув військовослужбовець з Івано-Франківщини Михайло Вісімських.

Про смерть земляка повідомили на Фейсбук-сторінці Вигодської громади.

Михайло Вісімських — житель Вигодської громади. Військовий брав участь у боях за Донецьку область. Йому було 49 років.

“Михайло відійшов у вічність героєм. Його подвиг назавжди залишиться в нашій пам’яті та в історії. Висловлюємо щирі співчуття родині захисника, друзям і бойовим побратимам. Сумуємо разом з вами та підтримуємо у важку годину”, — йдеться у дописі.

Вічна пам’ять всім полеглим захисникам. Світла пам’ять Героям! 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87