Сезон вишень вже давно минув, а це означає, що прийшов час використовувати їх у рецептах. “П’яна вишня” стане чудовим доповненням до вашого святкового столу.
Інформатор підготував для вас рецепт.
Інгредієнти
Бісквіт:
- Яйця – 8 шт;
- Цукор – 270 гр;
- Сметана – 130 гр;
- Амоній – 1 ч л;
- Какао – 50 гр;
- Борошно – 250 г.
Начинка:
- Вишні – 0,5 л банка;
- Горілка або коньяк – 150 мл;
- Масло – 400 гр;
- Згущене молоко (сире) – 440 гр.
Сироп для просочування:
- 150 мл соку з вишень;
- 100 мл води.
Глазур:
- 50 гр шоколаду;
- 2 ст л олії.
Приготування вишень
Вишні відцідити від соку та залити горілкою або коньяком. Залишити на кілька годин.
Приготування бісквіта
Білки збити у стійку піну. Додати цукор та все разом змішати. Далі додати жовтки. Амоній погасити у сметані. До збитих яєць додати сметану з амонієм і все перемішати міксером.
Наступний крок – просіяти сухі інгредієнти. Це какао та борошно та все змішати міксером.
Тісто повинне бути досить рідким. Боки форми для випікання змастити маслом та застелити пергаментом. Залити тісто. Випікати при температурі 180 градусів, 40-45 хвилин.
Охолоджений бісквіт розрізати на дві частини. Коржі просочити сиром від вишень. Якщо ж сироп дуже концентрований, то краще розбавити водою, 1:1.
З нижнього коржа вирізати м’яку частину та подрібнити. Сюди також, додати сироп від вишень.
Приготування крему
М’яке масло збити із сирим згущеним молоком. Додати сюди подрібнену м’яку частину коржа та відціджені вишні. Все змішати.
Збирання пляцка
На нижній корж викладаємо крем та все втрамбовуємо. Накриваємо другим коржем та добре притискаємо, щоб коржі схопилися з кремом.
Пляцок поливаємо шоколадною глазур’ю та прикрашаємо за бажанням. Залишаємо в холодильнику на кілька годин.
Смачного!
Інформатор бажає вам вдалих рецептів.
Читати також: Простий рецепт медівника.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87