Івано-Франківськ До сайту

Дані про чоловіків, які не відвідували ТЦК автоматично з’являться у Реєстрі військовозобов’язаних “Оберіг”

Перевірка відомостей про призовників, військовозобов’язаних та резервістів буде здійснюватись автоматично — шляхом електронної інформаційної взаємодії між електронними ресурсами.

Повідомляє Інформатор покликаючись на Судово-юридичну газету.

Відповідно до нової постанови Кабміну від 16 серпня 2024 р. №932 дані з Демографічного реєстру автоматично потраплятимуть до Реєстру «Оберіг», тому ТЦК зможе отримати дані про чоловіків, які раніше з тих чи інших причин не відвідували ТЦК та не ставали на військовий облік.

Дані про чоловіка, який колись отримував закордонний паспорт або паспорт у вигляді ID-картки обов’язково є у Демографічному реєстрі.

Катерина Черногоренко, заступниця міністра оборони з питань цифровізації, зазначила: «Дані щодо всіх чоловіків від 16 до 60 буде актуалізовано через реєстри Державної міграційної служби, Мінʼюста і Адміністрації Державної прикордонної служби».

Без медичної комісії та відвідування ТЦК як призовники ставатимуть на облік хлопці від 17 до 25 років.
Автоматично внесуть до реєстру “Оберіг” без проходження ВКЛ хлопців від 16 до 25 років, які оформлюватимуть паспорт.

Через взаємодію з ДМС для чоловіків від 18 до 60 років, які знаходяться за кордоном, перевірятимуть актуальність військових електронних документів.

“Як зазначено у постанові 932, внесення відомостей до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів «Оберіг» і взяття на військовий облік громадян чоловіків від 16 років, яким у рік взяття на військовий облік виповнюється 17 років, до 25 років, зокрема тих, які перебувають за межами України, буде здійснюватися шляхом електронної інформаційної взаємодії Демографічного реєстру, відомчої інформаційної системи ДМС та Реєстру «Оберіг» засобами системи Трембіта “, — зазначає Судово-юридична газета.

Дані про чоловіків від 17 до 25 років, які звернулись до паспортного сервісу за кордоном за обміном, оформленням та отриманням українського чи закордонного паспорта також з’являться у Реєстрі “Оберіг”.

Читати також: На Прикарпатті військові та ветерани можуть безоплатно лікувати зуби

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87