Івано-Франківськ До сайту

Франківщина втратила на війні 3 воїнів

Під час оборони нашої землі загинули Римик Віктор, Данило Нечволод та Петро Коваль. 

З болем в серці пише Інформатор.

Коломийська громада попрощається зі старшим сержантом Данилом Нечволодою.

Захисник служив в 79 прикордонному загоні. Відомо, що Данило загинув 22 червня 2023 року під час виконання бойового завдання у Херсонській області на лівому березі Дніпра. Й тільки тепер родина зможе попрощатися з воїном.

“Данило родом з Донеччини, з юних років він був частиною ДУК «Правий сектор», виконував завдання у Маріуполі, з 2018 року проходив службу в ДПСУ. Після початку повномасштабного вторгнення брав участь в обороні Маріуполя, Марʼїнки, Волновахи, Херсона. Його сім’я проживає у Коломиї, тому воїна поховають у нас”, – повідомив міський голова.

Співчуваємо щиро родині героя! Світла пам’ять Данилу!

Долинський край проведе в останню путь Петра Коваля

Командир гармати другого артилерійського взводу артилерійської батареї третього артилерійського дивізіону Петро Коваль був уродженцем села Надіїв.

Мав звання старшого сержанта. Загинув через 10 днів після поранення, яке отримав в результаті ворожого артилерійського обстрілу в Запорізькій області 13.08.2024.

“Він став на захист рідної землі 25 лютого 2022 року, на наступний день після початку повномасштабного вторгнення. Петро вважав це своїм обов’язком, і з честю та відданістю його виконував. Аж поки ворог не забрав його життя…”, – повідомив Іван Дирів.

Про місце та зустріч героя стане відомо згодом.

Дякуємо за захист! Вічна пам’ять Петру!

Сьогодні в селі Черніїв поховали Віктора Римика 

Вікторові щойно виповнилось 25 років. Він помер поблизу Нью-Йорку Бахмутського району Донецької області. О 16:00 24 серпня відбулось поховання героя.

Вічна і світла пам’ять захиснику!

Яблунівська громада попрощається з воїном, який загинув у автотрощі 

Антон Дмитрук народився 7 квітня 1995 року в селі Люча Косівського району. На війні брав участь у бойових діях у складі першого взводу, першої роти, гранатометник, солдат 74 батальйону, 102 окремої бригади Сил територіальної оборони України.

Чоловік загинув в автотрощі.

Вічна пам’ять всім полеглим захисникам. Світла пам’ять Героям! 

До теми: Франківськ втратив на війні 537 захисників та захисниць

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87