Івано-Франківськ До сайту

Що вважатиметься крадіжкою лісу з проникненням?

Нещодавно ККС ВС зробили висновок, що зріз та вивіз дерев з огородженої приватної території має всі ознаки крадіжки з проникненням. Детальніше читайте в матеріалі.

Пише Інформатор, покликаючись на судово-юридичну газету

Під цей висновок попала справа, за обставинами якої на огородженій приватній території незаконно зрізано бензопилою та вивезено вантажним автомобілем 14 дерев, чим завдано потерпілому матеріальний збиток на суму 1776,38 грн, тобто вчинено злочин, передбачений ч. 3 ст. 185 КК України.

Зі свого боку обвинувачений стверджує, що дана кваліфікація є помилковою, оскільки зріз дерев бензопилою (з високим рівнем шуму) виключає ознаку таємності (непомітності), притаманну крадіжці. Він вважає, що суд хибно відніс дерева до предмета крадіжки, оскільки предметом цього злочину може бути лише рухома річ, якою дерева не є.

Втім ККС ВС пояснює, що таємним є таке викрадення, здійснюючи яке винна особа вважає, що робить це непомітно для потерпілих чи інших осіб. І рівень шум бензопили вказує на усвідомленість цього.

А дерева на території фізичної чи юридичної осіб є їх власністю, чим набули якості майна. А отже їх вивезення без відома власника — крадіжка.

Читати також: Ютуб вихідного дня: підбірка для франківців

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87