Івано-Франківськ До сайту

Активісти проведуть толоку на зеленій території, де можуть побудувати реабілітаційний центр у Франківську

Такий анонс з’явився щойно у Facebook. Містян закликають долучитися до благоустрою території між “Чубі Бумом” та озером, за яку зараз точиться боротьба між прихильниками та противниками будівництва. Деталі майбутньої толоки, далі в матеріалі. 

Пише Інформатор.

Про це повідомив один із противників забудови території біля озера на своїй сторінці у Facebook.

“А загалом, для всіх ще раз нагадую — на 31 серпня (субота) 8:00 планується толока біля озера. Будемо прибирати, косити, підрізати, приводити зелену зону до пристойного вигляду. Тобто робити все те, що небайдужа влада мала б зробити вже ДАВНО!”, – повідомив Андріан Волгін.

Скрін зі сторінки у Facebook

Наразі на тій ділянці вже почався благоустрій, зокрема покосили траву.

Нагадаємо, що бурхливі обговорення в громаді щодо будівництва реабілітаційного центру почались з рішення міської ради 2 серпня про пошук інвестора для будівництва.

Опісля 11 серпня противники забудови вийшли на перше зібрання, де почали збирати підписи. Наступна акція відбулась 18 серпня, як це було можна переглянути за покликанням.

24 серпня своє слово вперше публічно взяли прихильники будівництва реабілітаційного центру й біля озера відбувся гарячий дискус. Один з учасників зустрічі, який відстоює збереження зеленої зони недоторканою, повідомив на своїй сторінці у Facebook, що створив петицію з вимогою створити на цьому місці парк “Ветеранів України”.

Сергій Янчук також написав наступне: “Дуже лютий останні дні, після зустрічі з військовими (побратимами) біля центрального озера. Гнів просто розпирає з середини, ніяк не знаходжу собі місця… Це ганьба змішати Захисників України з чиїмись комерційними інтересами”. 

Скрін зі сторінки у Facebook

Також чоловік закликав франківців прийти на зібрання 27 серпня, щоб:

“Обговорити та прийняти конкретні рішення, що в правовій площині все вирішать (на скликаній позачерговій сесії у вересні). Треба провести громадські слухання та виправити помилки, що раніше були допущенні, прийняти нові юридичні рішення тощо. І, вже до Дня захисників і захисниць України (до 1 жовтня 2024 року), розпочати негайно підготовку необхідних процедур та заходів для можливості проведення урочистих заходів ТАМ (ред. на території анонсованого парку “Ветеранів України”.

Деталі цієї зустрічі Інформатор вже готує в матеріалі.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87