Івано-Франківськ До сайту

Пам’ять про героїв не згасає: Алея слави в Івано-Франківську

Сьогодні, 29 серпня в Україні відзначають День пам’яті захисників України, які загинули за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Івано-Франківськ на війні втратив 537 захисників та захисниць. Інформатор висловлює щирі співчуття родинам Героїв.

Повідомляє Інформатор.

День пам’яті захисників України затвердив президент України, Володимир Зеленський у 2019. Дата була обрана не випадково. Саме 29 серпня 2014 року відбулася трагедія Іловайський котел.

В цей день, 10 років тому українські військовослужбовці мали покинути місто, окуповане російськими військовими та військами “ДНР”. Окупанти обіцяли відкрити гуманітарний коридор, але під час виходу українських військових вони піддали їх обстрілу. За офіційною інформацією, тоді загинуло близько 366 військових, а ще сотні зникли безвісти.

Ще 12 жовтня 2022 року у центрі Івано-Франківська розпочали створювати Алею слави, щоб вшанувати пам’ять загиблих військових у російсько-українській війні. На стендах розмістили світлини полеглих бійців, які з 2014 року захищали Україну.

У 2023 році на Стометрівці почали монтувати оновлену Алею слави. На оновленій алеї розмістили 178 портретів бійців.

Сьогодні ж до стендів родичі та просто не байдужі франківці ставлять до стендів квіти та лампадки, щоб вшанувати пам’ять загиблих захисників.

Вічна пам’ять всім полеглим захисникам. Світла пам’ять Героям! 

Читати також: Франківськ втратив на війні 537 захисників та захисниць.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87