Івано-Франківськ До сайту

З косарками, граблями та рукавицями франківці зібрались на толоку до міського озера : фотореп та відео

Вже майже місяць в місті вирує дискусія щодо зеленої зони біля міського озера. Як прихильники будівництва, так і противники вже звертались до міського голови, проводили зібрання й гаряче обговорювали долю території. Сьогодні ж останні вирішили власноруч навести лад із зарослями й Інформатор був свідком цього благоустрою. Як це було, дивіться далі. 

Пише Інформатор з місця події.

Та почнемо з того, що ми трошки позаважали учасникам толоки, щоб дізнатися, які у них враження від такого ранку. Запрошуємо до перегляду!

Толока почалась за розкладом, як і анонсували. Частина ділянки вже раніше була покошена небайдужими та попри це залишилось ще чимало квадратних метрів у бур’янах та хащах.

Ще о 8 годині ранку було небагатолюдно, проте о 9 почало збиратись все більше і більше містян. Тоді ж учасники толоки зупинили роботу для щоденної хвилини мовчання за усіх загиблих в російсько-українській війні.

Висока трава приховувала пластикові пляшки, бляшанки, стаканчики й скляні тари, тому на місці відразу розгорнули мобільний сортувальний пункт.

Попри це тривав збір підписів ЗА парк “Ветеранів України”. На підтримку такої ініціативи людини вже тричі збирались на акції.

Пліч-о-пліч з дорослими працювали й діти.

Проте встигали й поснідати.

На території зеленої зони з’явилась табличка у підтримку парку й нагадаємо, що прихильники будівництва тут реабілітаційного центру залишили також і свої. Що написали вони, можете дізнатися в матеріалі: Гарячий дискус: деталі емоційної зустрічі щодо будівництва біля франківського озера.

Нагадаємо, що Руслан Марцінків нарешті прокоментував питання будівництва реабілітаційного центру в етері франківського радіо. Очільник міста вважає, що потрібно шукати компроміс.  В той час ініціативна група проти забудови озера вже подала проект рішення про скасування рішення щодо пошуку інвестора для будівництва реабілітаційно-оздоровчого центру. Що вимагають в деталях розповідаємо в матеріалі.

Дарія Нагорна 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87