Івано-Франківськ До сайту

“Форма – це важливо” : директор прокоментував скандал в франківському ліцеї ім. Івана Пулюя

Соцмережі сколихнув допис матері однієї з ліцеїсток. Буцімто її доньку відправили додому, бо та була неналежно вдягнена. Інформатор поспілкувався з Департаментом освіти, а також побував в навчальному закладі.  Що відомо про ситуацію?

Пише Інформатор.

Все почалось з публікації у Facebook матері однієї з учениць Ольги Ярошевич.

Скрін з соцмереж

Жінка написала:

“Мою доньку ученицю ліцею ім. Івана Пулюя ВИГНАЛИ і не допустили до навчання за неналежний вигляд…..мене про це не повідомили, дізналась від доньки, що телефонувала мені плачучи від безвиході та образи…

28.08.2024 року класний керівник довів до відома батьків,що тепер у них офіційний дрес-код……дякую, що не 31 ввечері.

Обгрунтувавши причину чому моя донька не буде його дотримуватись, отримала відповідь про білий верх та чорний низ…..

Ок, одягнула моя доня те, що є у наявності….але ніт для даного закладу цього мало…..має бути діловий стиль…….діловий у +30!!!!”.

Зі слів матері, дитину відправили додому в урочний час.

Чи досі діє закон про шкільну форму? 

Ні, Указ № 417/96 від 12 червня 1996 року “Про шкільну форму для учнів середніх закладів освіти” скасований ще у 2019 році”, тож шкільна форма є не обов’язковою.

Коментар керівництва ліцею ім. Івана Пулюя

Інформатор сконтактував з директором ліцею Бідичаком Мирославом Романовичем. Керівник розповів, що раніше в навчальному закладі була форма одного зразку, проте через повномасштабне вторгення з її замовленням виникла проблема. Тому заклад вирішив дотримуватись умовної “форми” “світлий верх – чорний низ”. Пан Мирослав каже, що дівчинці зробили зауваження, бо її вигляд не зовсім відповідає вимозі навчального закладу, а вона зреагувала наступним чином й пішла з ліцею, хоча ніхто не наполягав.

“Я провів нараду з вчителями, з педагогічним колективом, ми це питання обговорили, про те, що ясна річ недопустимо когось відправляти, зараз військовий стан, в будь-який момент тривога станеться”, – розповів Мирослав Романович. Він вважає, що це не є та проблема, яка найбільш актуальна для закладу наразі.

“Форма –  це важливо, це не є звичайний навчальний заклад. Це є заклад, в який діти йдуть за вибором… З кожним з них, і з батьками при вступі, я проводжу індивідуальну співбесіду. Тобто приходять батьки, приходить дитина… з кожними я говорю окремо про правила ліцею, про різні моменти організації навчання… Тобто про те, що форма є, вони знають давним-давно”, – підсумовує Бідичаков.

Директор вважає, що ситуація не є підставою для скандалу такого масштабу.

Реакція Департаменту

В телефонній розмові  Світлана Авраменко, заступниця директора Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради про випадки булінгу в навчальних закладах, повідомила, що діятимуть по процедурі.

“Сьогодні вони (ред. ліцей) видають наказ про створення своєї постійної діючої комісії, оскільки в маминому дописі є слово цькування, вони скликають комісію щодо ймовірного булінгу. Попереджують всі служби, тобто діють згідно з алгоритмом”, – повідомила заступниця.

Також згодом має відбутися засідання за участі мами дівчинки. Всі деталі інциденту будуть з’яосуватись в рамках службового розслідування.

Читати також: Перевіряємо, чи спускаються франківці до укриттів під час повітряної тривоги : відео

Дарія Нагорна

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87