Івано-Франківськ До сайту

“Дякую, що ви родите і родіть більше”: що вирішили на сесії у Лисецькій громаді щодо ситуації з дитячим садком

Нагадаємо, що сьогодні Інформатор писав про те, що у селі Старий Лисець на листопад-грудень немає фінансування для дитячого садка. Батьки дітей бояться, що заклад закриють. Тому сьогодні всі небайдужі до цієї ситуації прийшли до селищної ради Лисця, де відбулась 44 сесія VIII демократичного скликання.

Інформатор побував на сесії.

Отже, питання про недофінансування дитячого садочка та його закриття не йшлося у Порядку денному.

Але, перед початком сесії, голова Лисецької селищної ради та депутати, проголосували за те, щоб дане питання занести в пункт 7 “Різне” та обговорити першим.

Голова Лисецької селищної ради, Анатолій Лущак зазначив, що ніяких питань про закриття старолисецького дитячого садочка немає:

Чому це питання є в Інтернеті я не знаю, але дав пояснення на Фейсбук-сторінці. Питання про закриття старолисецького садочка не стояло і не стоїть. Жодна публічна особа не заявляла про дане питання і в порядку денному не стоїть. Тому це рахую, як маніпулятивна, брехлива і неправдива інформація, яка вводить в оману громадськість”. Дорогі батьки низько поклоняюся, дякую, що ви родите і родіть більше. Садочок буде працювати і приводіть більше дітей“.

Проте, люди зазначили, що не говорили про закриття садка, а про те, що до кінця року не вистачає коштів на зарплати вихователям.

Питання було по фінансуванню садочка, я не казав про закриття“, – зазначив чоловік.

Також, Анатолій Лущак зазначив, що певну суму з громади забрали на війну.

Ця сума склала 45 мільйонів військового ПДФО. На сьогоднішній день бюджети частково у всіх структурних підрозділах урізані і кожний керівник мав в міру свого фінансування працювати. Місцевий бюджет – це є садочки, персонал у школі, в музичній та пожежній закладах”.

Директорка старолисецького садка, пані Надія зазначила, що зарплата не закладана на жовтень, листопад та грудень.

Було запропоновано здійснювати економію коштів для того, щоб ми могли прожити цілий рік. Отож, ми надали пропозиції у відділ освіти до 2 лютого, що і на чому економили“.

Тому, за рік працівники садка виходили за свій рахунок у відпустки та здійснювали економію коштів на продуктах.

Як зазначила одна із працівниць селищної ради, кошти на 2024 рік були закладені на однакових умовах на 9 місяців для всіх працівників громади, які фінансуються місцевим бюджетом.

Надходжень немає, тому що в країні війна, кожний день все менше підприємців, відповідно податки не платяться“.

В кінцевому результаті голова селищної ради зазначив, що дитячий садок у Старому Лисці не закриють і вжиють всі заходи, щоб зарплати в останні три місяці цього року, працівники садка отримали.

Інформатор буде стежити надалі за подіями у Лисецькій громаді.

Читати також: У Лисецькій громаді немає коштів для зарплат вихователям: батьки бояться про закриття закладу.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87