Івано-Франківськ До сайту

“Не чула коханого понад 857 днів”: у Франківську рідні військовополонених вийшли на акцію

Сьогодні, 8 вересня, рідні та небайдужі франківці вийшли на чергову акцію-нагадування про військовополонених.

Повідомляє Інформатор 

За словами однієї з організаторок цього разу до акції долучилося багато молоді. За 27 місяців війни в Івано-Франківську рідні військовополонених провели понад 50 акцій на різних локаціях.

“Напевно у людей пробудилася свідомість, бо цього разу на акції ми побачили багато нових облич. Не знаю, можливо, це пов’язано з тим, що за весь період від коли ми почали виходити на акції кількість полонених не зменшилася. Також, мабуть, це пов’язано з тим, що зараз багато хто пішов на службу і їхні  рідні в такий спосіб їх підтримують”, – каже співорганізаторка акції Іванна Саркінова.

Сьогодні підтримати рідних полонених захисників та нагадати про свого нареченого прийшла Євгенія Сириця. Дівчина родом з міста Кремінна Луганської області, де зараз відбуваються активні бойові дії.

Євгенія приїхала в Івано-Франківськ у квітні 2022 року відтоді не пропускає жодної акції, адже свого нареченого Ігоря не чула і не бачила вже 857 днів. Саме стільки він перебуває у полоні.

Ігор родом з Кропивницького, ще до початку повномасштабного вторгнення служив в Азові, захищав Маріупольський гарнізон. Разом з побратимами у травні 2022 року за наказом командування здався в полон.

Євгенія крім Івано-Франківська намагається долучатися до акцій й в інших містах, зокрема в Дніпрі. Бо це те, що болить їй і сотням родинам військовополонених.

“Ці акції не дають суспільству забути про війну та події на фронті. Вони важливі перш за все для наших захисників, адже ми хочемо бачити їх живими. Ми звичайно розуміємо, що існують безпекові заходи, але у рідних є потреба вийти на зв’язок з владою щодо збереження життя військовополонених. Виходимо, щоб показати владі, що вони десь не допрацьовують, якщо наші рідні майже третій рік в полоні”, – ділиться Євгенія.

Інформатор закликає виходити на акції та нагадувати всьому світу про війну в Україні та про військовополонених.

Читайте також: В Івано-Франківську запровадять загальноміську хвилину пам’яті та молитви за загиблими захисниками України

Тетяна Сарай 

Христина П’ятнюк 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87