Івано-Франківськ До сайту

Що таке гостинг та що робити якщо людина “здиміла” з вашого життя?

Якщо ваш партнер або друг раптово зник, без жодних пояснень, дзвінків чи текстових повідомлень, то така поведінка тепер отримала назву – гостинг (від англ. ghosting; ghost: — привид), або якщо без англіцизмів, то людина просто “здиміла” з вашого життя.

У Буковинському державному медичному університеті розповіли, що таке гостинг, повідомляє Інформатор 

Таку назву термін отримав, тому, що людина “розчиняється” в повітрі, ніби привид. Він набув популярності з ростом використання додатків для знайомств.

Існує багато причин, чому людина перериває з вами контакт. Найпоширенішими є:

  1. Ви їй не до душі, або вона не хоче продовжувати стосунки з вами. Можливо, вам вона сподобалася більше, ніж ви їй, або час був невідповідний, або вона не відчула правильної хімії, або їй не сподобалося те, що ви сказали – хто знає? З тих чи інших причин вона вирішила припинити відносини;
  2. Страх зобов’язань. А може, все було навпаки: ви дуже сподобалися – навіть можливо людина відчувала любов, емоції переповнювали. Можливо, ця людина боїться зблизитися, а потім постраждати;
  3. Вона зустріла когось іншого. Можливо, ви були їй дійсно до душі і вона була зацікавлена у тривалих стосунках, але зустріла когось, в кому більш зацікавлена. Це може бути екс, хто повернувся, або друг, який став коханим;
  4. Вона грає в ігри. Можливо, що гостинг є частиною більш тривалої гри: зникнути та ігнорувати вас, поки ви не відчуєте відчай, а потім знову з’явитися, коли ви збираєтесь втратити надію. Динамічна система “відштовхуй-притягуй ” вибиває вас з рівноваги та утримує під контролем у стосунках;
  5. Вона справді зайнята. Можливо зникнення не має нічого спільного з вами. Можливо вона раптом стала неймовірно зайнята, занадто зайнята, щоб відповідати на ваші повідомлення або приймати дзвінки. Або це може бути особиста криза, наприклад, юридичні проблеми або невідкладна медична допомога. Це часто легко виключити, коли ви бачите, як ця людина публікує пости чи сторіз багато разів на день у своїх облікових записах у соціальних мережах;
  6. Справа в мені, а не в тобі. Іноді це так. Люди з ментальними розладами теж можуть мати періоди, коли їм важко підтримувати соціальні контакти. І через низку причин як апатія, острах відкрити цю частину свого життя та інші речі ви можете невірно протрактувати таку поведінку. Дійсно причина не обов’язково у вас.

Насправді різні фактори можуть призвести до гостингу, починаючи від того, що ви не приваблюєте людину і закінчуючи тим, що ви приваблюєте занадто. Тому на жаль, ви наряд чи знайдете задовільні відповіді, доклавши зусиль, щоб з’ясувати, чому людина перервала контакт і зникла.

Скоріш за все, людина просто хотіла розірвати стосунки, не маючи необхідності виконувати незручну роботу – розповідати вам безпосередньо і мати справу з емоціями (вашими та своїми), які можуть виникнути.

Що ж робити?

Будьте обережні з думками на кшталт: “Вона/він винні мені пояснення”, або “я заслуговую на відповідь”. Такі твердження підсилюють почуття несправедливості та обурення, і вони також просто не відповідають дійсності.

“Ми можемо хотіти пояснення чи відповідь, але інші можуть вільно діяти так, як вони хочуть – так само і ви можете, якщо захочете зникнути в інших ситуаціях. , – йдеться у повідомлені.

Сувора правда полягає в тому, що ви не можете контролювати поведінку інших людей, навіть якщо ви розділили з ними інтимні моменти. Все, що ви дійсно можете контролювати, – це те, як ви відреагуєте, коли стосунки припиняться. Якщо вас “відгостили”, зосередьте свої зусилля на тому, щоб ставитися до себе з добротою.

Головне фото ілюстративне.

Матеріал підготували: Ірина Герасим’юк та Богдан Сумарюк,

асистенти кафедри нервових хвороб, психіатрії та медичної психології ім. С.М. Савенка

Читайте також: Чи є якісь особливості оренди житла для внутрішньо переміщених осіб в Івано-Франківську?

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87