Івано-Франківськ До сайту

Електросамокати в Івано-Франківську : ставлення містян та підбірка ДТП за участі самокатників

Цей вид транспорту є чи не один з найбільших джерел чварів у суспільстві. Хтось стверджує — це швидко та зручно в напруженому міському трафіку, хтось — щораз обурюється через безлад в законодавстві, недбалу та безвідповідальну їзду та витівки підлітків, як от поїздки втрьох через пішохідний перехід. Тож ми вирішили зібрати думки франківців, а також пригадати найрезонансніші ДТП з електросамокатами.

Пише Інформатор.

Отож у наших соцмережах ми запитали франківців, як вони ставляться до електросамокатів і велосипедів як транспорту в місті? В телеграмі ми отримали відповіді від трьох користувачів.

Скрін з Telegram-каналу Інформатора

Що пишуть прикарпатці:

“Заборонити самокати, бо це страшна загроза на дорогах”;

“Заборонити”;

“Заборонити електросамокати на тротуарах. Транспорт — нехай на дорозі дотримуються правил”.

Більше коментарів отримав наш допис у Facebook, де містяни активно висловлювали своє невдоволення:

Скрін з Facebook Інформатора

“Неодноразово бачила як заважають автомобілям, вигулькують в найбільш непередбачуваних місцях. На тротуарах теж летять на людей. Їх не спиняє поліція. Вони собі їздять як хочуть. А на пішохідних переходах взагалі сумно і страшно. Ці люди знають, що таке ПДР, хоча би раз бачили?…”, – пише користувачка Наталія.

“Непогано, але має бути організовані доріжки для такого транспорту, а на дорогах з машинами жах що робиться”, –  коментує Ната.

“А як можна позитивно ставитися до цього кошмару? Їдуть де хочуть, як хочуть і на кого хочуть. І жодні закони їм не писані…”, – обурюється Вікторія

Скрін з Facebook Інформатора

Також користувачі діляться, що негативно ставляться до самокатів саме через відсутність інфраструктури. Користувачка фейсбуку Тетяна розповіла, що її збив самокат на переході, тому тепер вона їх боїться:

“Мене самокат збив на переході, то як я маю ставитись? Тепер шугаюсь їх, бо і по тротуарах їздять”.

Більше коментарів читайте в дописі:

Лишень вчора, 9 вересня, у Франківську вчергове під колеса втрапив 14-річний хлопчик на самокаті. Постраждалого доставили до лікарні.

Минулого року восени на вулиці Василіянок Tesla збила підлітка на самокаті.

Схожа автопригода трапилась наприкінець липня цьогоріч. На розі Незалежності-Бандери водій збив людину й останнього госпіталізували.

На жаль, деколи водії електротранспорту опиняться не і тому місці, і не в той час. До прикладу, під час автотрощі двох автівок на вулицях Івана Павла ІІ та Пстрака під колеса втрапив й самокатник. Хлопець залишився живим, але його госпіталізували.

Від удару самокат розтрощило навпіл.

На жаль, не завжди ДТП із самокатниками завершуються травмами та госпіталізацією. У 2022 році на Коломийщині 19-річний водій автомобіля “ВАЗ-21099” наїхав на 39-річного чоловіка, який рухався на електросамокаті. Останнього медикам не вдалось врятувати.

Інформатор вкотре закликає прикарпатців сідати за кермо будь-якого транспорту відповідально!

Читати також: Критика і небезпека платформи Temu

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87