Івано-Франківськ До сайту

Три посадовці ТЦК на Прикарпатті видавали військово-облікові документи за хабарі

Служба безпеки та Нацполіція викрили заступника керівника Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування та двох службовців РТЦК, які допомагали відтермінувати чи уникнути військової служби.

Повідомляє Інформатор покликаючись на Національну поліцію України  та Управління СБ України в Івано-Франківській області.

Залежно від “складності питання” суми незаконної винагороди коливались від 2 000 гривень до 1 000 доларів. Фігурантам справи повідомлено підозру.

“За даними СБУ, кількість чоловіків, які за хабарі отримували штрихкод та уникали мобілізації на Прикарпатті, могла сягати сотню на місяць”, — повідомляє Управління СБ України в Івано-Франківській області.

Неподалік місця роботи затримали заступника начальника обласного ТЦК під час отримання “винагороди” за виготовлення військово-облікових документів двом мешканцям Косівського району, які підлягають мобілізації.

“За вирішення аналогічного питання його колега – начальник районного ТЦК та СП – також отримав 1 000 доларів, а ось вже заступник командира роти охорони цього ж центру комплектування – понад 18 000 грн. 2000 гривень – за непритягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил військового обліку та 400 доларів – за надання електронного коду для ідентифікації в системі” — зазначають у Національній Поліції України.

Співробітники СБУ викрили Начальника Калуського РТЦК та СП на отриманні незаконної винагороди від мешканців Калуша за видачу документів зі штрихкодом.

Командира роти охорони Калуського РТЦК також викрито на отриманні неправомірної вигоди за видачу штрихкоду для ідентифікації в системі «Оберіг», без подальшої мобілізації до ЗСУ.

“Усім посадовцям слідчі повідомили про підозри за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України”, — зазначають у Національній Поліції України.

Підозрюваним у корупційній схемі може загрожувати до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна та без права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю на строк до трьох років.

Начальникові РТЦК та заступникові начальника обласного ТЦК обрані запобіжні заходи – внесення кожному 242 000 гривень застави та тримання під вартою. Триває розгляд клопотання щодо третього підозрюваного.

“Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Івано-Франківській області спільно зі Слідчим управлінням ГУ НП та Управлінням стратегічних розслідувань Національної поліції в Івано-Франківській області. Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована прокуратура в сфері оборони Західного регіону”, — зазначає Управління СБ України в Івано-Франківській області

Читати також: Прагнув за кордон, щоб “потурбуватися”: прикарпатець намагався прокрутити нелегальну схему

Головне фото взято з офіційного вебпорталу Національної поліції України. 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87