Івано-Франківськ До сайту

16% мешканців Івано-Франківської громади не схвалюють діяльність міського голови

11 вересня громадська мережа “Опора” презентувала соціологічне дослідження  “Суспільно-політичні погляди: Iвано-Франкiвська ТГ”.  За даними експерименту 38% опитаних схвалюють діяльність Руслана Марцінківа, 16% – навпаки й 42% не дали конкретної відповіді. Детальніше про це читайте у матеріалі.

Повідомляє Інформатор.

В опитуванні взяли участь  400 респондентів, всі вони мешканці Івано-Франківської громади віком від 18 років.

“Ми розділяємо те що є мешканці міст та сіл, які входять до територіальної громади, у всіх свої умови життя. Ми мусимо враховувати те, де проживають респонденти”, – розповідає обласний координатор ВГО “Громадянської мережі ОПОРА”  Остап Матківський.

24% мешканців вказали, що соціально-політична ситуація в громаді погіршилася, а 13% — покращилася.

Відчуття впевненості у 40% жителів погіршилося, у 16% — покращилося. Матеріальне становище власної родини погіршилося у 25% опитаних, а в 11% — покращилося. 35% вказали на погіршення економічної ситуації у громаді, 13% — на її покращення.

78% опитуваних зазначають, що їм комфортно проживати в Івано-Франківській громаді, ще 36% хотіли б, щоб у ній проживали їхні діти. Як зазначає Остап Матківський, таку думку частіше поділяють старші опитані, натомість молодь частіше схиляється до варіантів переїзду свого або своїх дітей за межі громади.

Місцевою політикою цікавиться 59% опитаних, для 23% вона зовсім не цікава і 18% проявляє до неї значний інтерес.

Опитування проводили впродовж двох тижнів.  Як повідомив Остап Матківський, дослідження проводитимуть і в інших областях України.

Читати також: Що будуть робити мовні інспектори у Франківську? Мер пояснив.

Тетяна Сарай

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87