Івано-Франківськ До сайту

Фантастичні синабони від франківської кондитерки: інтерв’ю після якого захочеться солодкого

Про кондитерські тренди, ціни на шоколад та попит на торти розповідає Софія — кондитерка “Delikacia Bakery”.

Інформатор милувався вітриною зі свіжою випічкою, коли показалась усміхнена Софія з коробочкою в руках. У ній — два неймовірних на вигляд та смак (редакція натхненно перевірила) синабони. Рецепт яких ви дізнаєтесь наприкінці інтерв’ю.

У світі стрімко виросли ціни на шоколад, чи вплинуло це на кондитерську справу в Івано-Франківську?

Це вплинуло на кондитерську справу не тільки у Франківську, але й в Україні. Навіть для мене, піти у магазин, купити собі шоколадку стало на 100 гривень дорожче. Якщо ж закуповуватись для десертів виходить дорожче на 30%. Окрім зростання цін ще й зменшився об’єм… Загалом треба подовгу чекати, якщо щось замовляєш або може не бути чогось потрібного, коли приходиш в магазин.

Чи часто люди замовляють торти, десерти на замовлення? Як це змінилось з початком повномасштабного вторгнення?

Зрозуміло, що після початку повномасштабного вторгнення кількість замовлень зменшилась. Але в людей все одно відбуваються свята, дні народження. Тож, з часом люди стали замовляти майже так, як було раніше. Я ж беру замовлення, якщо є, додатково.

Яка ціна тортика на замовлення?

Торт з мінімалістичним декором, до 2 кг буде коштувати 700- 800 гривень.

Який найнезвичніший та найдорожчий декор ви робили?

Неординарних замовлень я ще не робила, але був у мене один торт — поєднання всіх кольорів веселки, напевно. Дизайн був яскравим, це були різнокольорові квіточки, що дуже гарно між собою поєднувались.

Щодо найдорожчого — у мене ціни за декор однакові, хіба якщо є якісь доповнення, наприклад, пряники. Тоді сума за них додається до вартості. А за торт ціна фіксована, залежно від грамовки та начинки.

Чи часто ви робите ПХ десерти?

Відверто, не робила такого, бо поки ніхто не просив. Але, думаю, торти здорового харчування будуть у моєму прайсі. Десерти із замінниками цукру, борошна, того самого желатину — надалі це теж буде.

Які найнеординарніші смаки ви поєднували?

Напевно, це чізкейк смородина-базилік. І смачненько і кисленько, і всім сподобалось, хто куштував.

Які зараз тренди у кондитерській справі?

Зараз найбільший тренд на американські печивка з горішками, шоколадом. Я його ввела у нас на роботі, щоб такі смаколики продавились. Напевно це найпопулярніше, що є зараз. Ми навіть поєднували його з випічкою — у нас є круасани з таким печивком. По суті це тісто-тісто, але дуже смачно.

Чи є у вас улюблений фільм, що стосується кондитерської справи або шоколаду?

Єдиний фільм, який одразу згадую це “Чарлі та шоколадна фабрика”. До речі, до перегляду чудово пасують синабони з вишнею (Софія посміхається).

Поділіться, будь ласка, своїм улюбленим рецептом синабонів з нашими читачами

Інгредієнти

Для тіста:

◦ 160 мл теплого молока

◦ 1,5 ч. л. дріжджів

◦ 50 г топленого вершкового масла

◦ 65 г цукру піску

◦ 1/2 ч.л. солі

◦ 330 г борошна

◦ 2 с. л. какао

◦ 1 яйце

 

Для начинки:

◦ 70 г мʼякого вершкового масла

◦ 145 г коричневого цукру

◦ 1,5 с. л. кориці

◦ 50 г темного шоколаду

◦ 50 г вишні

◦ 50 мл жирних вершків

 

Для шоколадної глазурі:

◦ 2 с. л. вершкового масла

◦ 1 с. л. цукрової пудри

◦ 2 с. л. молока

◦ 60 г темного шоколаду

 

Для теплого молока додайте дріжджі цукор, розтоплене масло та одне яйце. Змішайте все разом до повного поєднання.

Змішайте всі сухі інгредієнти: борошно, какао-порошок та сіль. Поступово додавайте його у вологу суміш, поки не утворюється тісто.

Замісити тісто протягом 5 хвилин. Перекладіть кульку тіста в миску з борошном, накрийте поліетиленовою плівкою або рушником і дайте йому відпочити в теплому місці, поки тісто не подвоїться у розмірах.

Поки тісто підіймається, змішайте м’яке масло, корицю та цукор, щоб зробити начинку.

Як тільки тісто подвоїть розмір, вийняти його з миски та помістити на добре посипану поверхню.

Розгорніть його у формі прямокутника. Нанесіть начинку з корицею і посипте її нарізаним шоколадом та вишнею. Згорніть його і розріжте ножем.

Розігрійте духовку до 190 градусів. Помістіть шоколадні рулети на деко на відстані 3-5 см (1-2 дюйми). Налийте на них 50 мл густих вершків і помістіть в духовку для випікання протягом 20-22 хвилин. Щоб зробити шоколадну глазур, помістіть олію та шоколад у каструлю для соусу на середньому вогні, дайте їй повністю розтанути.

Додайте молоко та цукрову пудру, перемішайте протягом хвилини, поки все не увійде до складу. Зніміть з вогню і налийте на булочки.

Інформатор бажає вам вдалих синабонів та підібрав для вас підбірку “шоколадних” кіно на вечір.

Читати також: Скільки коштує “зустрітись на каву” у Франківську?

Марина Валова 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87