Івано-Франківськ До сайту

Фуд-флористика : розмова з франківською майстринею подарунків з ВАУ-ефектом

Кузь Адріана зі своїми роботами

Чи не одним з універсальних гостинців є класичний набір — квіти та цукерки. Цим вже нікого не здивуєш, якщо… не поєднати їх разом! Або перетворити в подарунок те, що здається непоєднуваним до урочистої події — туалетний папір та мийний засіб. Про такий напрямок нестандартних подарунків ручної роботи поговоримо з Адріаною Кузь. 

З майстринею ми познайомились після її перемоги в розіграші реклами від нашого медіа для учасниць U&We Hub – Хабу жіночого підприємництва.

Адріана Кузь вже два роки займається власною справою — створює унікальні фуд-букети на замовлення. Напрямок фуд-флористика — це мистецтво створення букетів, композицій і декорацій з їстівних продуктів, живих квітів, канцелярії, ба навіть — побутової хімії. Це залежиться від фантазії замовника чи майстрині.

Адріано, можу припустити, що починати власну справу нелегко та лячнувато, тож звідки ти взяла сили на початок самостійного шляху? 

Чесно скажу, мої родичі надихнули мене на те, що все може вийти. Власне, не тільки сім’ї дарувати ексклюзивні подарунки, а що треба розширюватись, створювати спочатку сторінку в соціальних мережах та пробувати онлайн-продажі. І так я і зробила! Мені подобалось дарувати якісь такі незабутні емоції, хороший настрій людям, особливо в теперішній час, хоч і було хвилювання чи воно “піде”. Але бачити ці очі, коли я віддаю подарунок замовнику і вони сяють захватом — це дуже приємно. Серед моря трагічних новин та сумних історій, це дрібка безтурботності, як у дитини.  І так я створила сторінку і почала розвивати цю діяльність. Перше моє замовлення було саме від родичів для колеги, тому вони допомогли знайти мені вкорінитися на своєму шляху.

Кошик зі смаколиками| робота Адріани Кузь

Від ідеї — до втілення: з чого починається робота над задумом і чи є труднощі? 

Починається все зі спілкування. Спершу я обговорюю з людиною її бажання та мої можливості для реалізації ідеї й, обов’язково, наше бачення кінцевого результату. Тоді я формую умовний приклад, як це має виглядати й замовник чи замовниця коректує, що подобається, а що — ні. Далі я починаю роботу і важливо, що працюю за завдатком. Декілька днів й замовлення готове, лишається тільки доставка. Надсилаю готові фуд-букети через Нову Пошту до клієнтів по всій країні. А в Івано-Франківську можна доставити і на таксі, і забрати при особистій зустрічі. А щодо складнощів… почались вони цього року зі знеструмленнями. Я, до прикладу, роблю букети м’ясні й дуже важко було знайти свіжі продукти. Бо не раз купуєш, а світла немає, продукція зіпсувалась і доводиться йди в магазин повторно. З цим було складнувато, але ми однаково викручувались. Так само треба було підлаштовуватись, бо я працюю з гарячим пістолетом, тому залежала від графіків вимкнень, але зараз мені трохи легше, бо я купила зарядну станцію.

Букети виглядають дуже привабливими й більшість асортименту — це саме для жінок. А що дарувати чоловікам? 

Топ-подарунок — це букет з пива або із сушеної риби чи в’ялених ковбасок. Тут точно не прогадаєте! Найчастіше замовляють фуд-букети чоловіками на день народження. Взагалі наповнення може бути будь-яке, все залежиться від клієнта. Загалом, все, що можна з’їсти.

Робота Адріани Кузь| букет для чоловіка

А ось коли чоловіки замовляють подарунки для коханих, це виглядає ось так: “Мені байдуже що, на ваш смак” (ред. сміється). Питаю: “що їй подобається?”, відповідають: “не знаю”. Вони не переймаються, а деколи пригадують наостанок перед днем “X” (ред. сміється). Частенько доводиться виконувати замовлення день у день, але справляюсь. Або можна щось пригледіти із готових стандартних букетів.

 

Чим можна здивувати жінку? 

Можу сказати напевне — жінки поціновують саме б’юті-набори, солодощі, домашні атрибути. Наприклад, нещодавно я робила букет з рушничків. Був такий випадок, що дівчина замовила подрузі букет з тампонів, мийних засобів, туалетного паперу та прокладок. Ось цим, певно, і здивувала! Коли я створювала цю композицію, то відчувала брак ідей і мені букет просто наснився. Так я і втілила його в життя! Я не знала, як його зафіксувати, й вихід “прийшов” до мене уві сні.

Букети з канцелярії — це щось новеньке. Що до них входить? 

 Олівці, точилки до них, фломастери блокноти, все, що потрібно дитині на перший час. З початком навчального року стали актуальними букети з канцелярією, вони особливо пасують першачкам.

З чого складався б фуд-букет особисто для тебе? 

Якби я створювала такий букет для себе, то поєднала б живі квіти, бо я їх дуууже люблю (ред. сміється) і б’юті-засоби. В мене вони дуже швидко закінчуються, бо я мама 4-річної донечки й коли вона заходить до ванної кімнати то завжди обирає найдорожчі мої засоби. Не уявляю, як вона їх знаходить, але це виходять дуже дорогі “бульки”.

Чи бере участь донечка у діяльності мами? 

Так, вона навіть мені підказує, як виконати букет! Коли ми робили разом букети з канцтоварів, то вона казала: “А я бачила в магазині таке, а сюди б підійшов ось такий колір, а тут треба це”, а потім наприкінець: “Мамо, ну ти ж мені купиш те саме?”. Кажу: “Добре, донечко!”.

Якби можна було б подарувати комусь із знаменитостей свій фуд-букет, то кого б ти обрала? 

Хм, Бредлі Купера. Ми з донечкою саме дивились його фільм нещодавно. Для нього я б створила бокс із солодощами та снеків і посередині віскі або якийсь інший хороший алкоголь. Ну і як без атрибутів Оскара — статуетки та камери! В моєму боксі він нарешті б її отримав!

Як замовити такий букет і скільки триває виготовлення? 

Все просто — можна написати в Instagram, або знайти вже готові роботи в ТЦ “Щедрик” на вулиці Галицькій, 112д.Виготовлення оригінального букета триває до 3 днів, це, авжеж, залежить від складності задуманого. А також на повторне замовлення я пропоную знижку 5%. Я створю подарунок Вашої мрії на будь-який смак та бюджет!

Подарунки з ВАУ-ефектом від Адріани Кузь

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Хочете рекламу? Телефонуйте за номером 096 989 60 87