Цього річ 14 вересня в Україні відзначають День справжньої української страви, рецепт якої передається з покоління в покоління — День Борща. Інформатор зібрав для вас декілька автентичних рецептів борщу зі всієї Івано-Франківщини.
Повідомляє Інформатор.
Пропонуємо розпочати з рецепта класичного борщу.
Для приготування потрібно:
- 1 кілограм свинини чи яловичини;
- 3 середні морквини;
- невеличкий корінь петрушки;
- 500 грамів картоплі;
- невелика капуста;
- 2 буряки;
- 100 грамів смальцю або ж олії;
- 1 цибуля;
- томатна паста;
- прянощі на свій смак;
Що ж перейдемо до приготування.
Наріжте м’ясо та проваріть його впродовж однієї години. Дві морквини та корінь петрушки поріжте на кубики, згодом додайте в каструлю, де вариться м’ясо.
Через 20 хвилин киньте в каструлю картоплю нарізану кубиком, нашинковану капусту та натертий буряк.
До поки ця маса кипить — приготуємо борщову заправку.
В розігріту сковорідку киньте смалець або ж олію. Цибулю нарізану кубиком, одну моркву та буряк натертий на дрібній терці додайте у сковорідку. Смажимо все до готовності і кидаємо в каструлю.
В наш майже готовий борщ киньте 2-3 столові ложки томатної пасти та прянощів на свій смак. Після того як ваш борщ закипить можете смакувати зі сметанкою та пампушками з салом.
Що ж перейдемо до питного рецепту питного борщу. Зазвичай його готують на Прикарпатті на весілля або ж на якісь інші свята.
Відверто кажучи, рецепт питного борщу не надто відрізняється від рецепта класичного, адже готувати його потрібно так само.
Тільки після готовності його потрібно процідити та налити в чашки.
Смачного, прикарпатці!
Головне фото ілюстративне.
Читати також: День супу | рецепти для вас.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com