Івано-Франківськ До сайту

Представники Омбудсмана зафіксували порушення у Рогатинській спецшколі

Рогатинська спецшкола

Днями представники Омбудсмена перевірили умови у Рогатинській спеціальній школі. Внаслідок моніторингового візиту фахівці зафіксували порушення закладом права дитини на охорону здоров’я.  Детальніше про це читайте у матеріалі.

Повідомляє Інформатор покликаючись на сайт Омбудсмана України.

У спеціальній школі навчаються, проживають у разі потреби та отримують корекційно-розвиткові послуги діти з особливими освітніми потребами, зумовленими порушеннями інтелектуального розвитку.

За підсумками моніторингового візиту виявлено порушення порядку формування медичних карт учнів Рогатинської спеціальної школи, які мають містити повну інформацію про стан здоров’я дітей.

Фото взято з сайту Омбудсмана України. Перевірка у Рогатинській спецшколі

Зокрема, встановили порушення права на приватність через відсутність замків/засувок у санітарно-гігієнічних кімнатах та душових, не забезпечено належні умови для навчання дітей із інвалідністю та маломобільних груп.

Представники Омбудсмена відзначили і позитивні моменти. У разі здобуття освіти за індивідуальною чи дистанційною формою школа забезпечує отримання учнями психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг, залучає дітей до участі у різноманітних заходах.

Фото взято з сайту Омбудсмана України. Рогатинська спецшкола

Зокрема, діти, які проживають віддалено від навчального закладу, можуть за погодженням своїх законних представників скористатися можливістю проживати на період навчання у пансіоні, що діє як структурний підрозділ спеціальної школи.

Задля безпеки учнів та викладачів під час повітряної загрози в школі та пансіоні облаштоване укриття.

Головне фото взято з сайту Омбудсмана України.

Читати також: Отримував “систематичний дохід”: ДБР та СБУ затримали керівника західного регіону МЮУ.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87