Івано-Франківськ До сайту

Франківські медики поставили на ноги 23-річного хлопця, який пережив три інсульти

Франківські терапевти реабілітують хлопця

У ЦМКЛ врятували хлопця, в якого трапився важкий інсульт. Зараз пацієнт з неймовірною швидкістю стає на ноги.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на КНП “Центральну міську клінічну лікарню Івано-Франківської міської ради”

У 23-річного пацієнта трапився третій інсульт з важкими наслідками. Після його настання хлопець певний час перебував вдома сам без своєчасного звернення за медичною допомогою.

За словами фізичного терапевта Дмитра Духовича спочатку пацієнт не міг самостійно повернутися на бік, лежачи у ліжку. У нього зовсім не рухалась ні нога, ні рука, позаяк був уражений цілий правий бік:

“Спершу ми пробували його посадити, потім поставити на ноги. І вже коли почали з ним активно працювати, то процес відновлення відбувався дуже швидко”. 

Завдяки ранній та безперервній реабілітації показники пацієнта покращувались, ба більше результати були настільки швидкими, що фахівці закладу цьому дивувались.

23-річний пацієнт ЦМКЛ стає на ноги після третього інсульту

“Можливо відіграв роль той факт, що молодий організм завжди сприятливіший до відновлення, аніж у старшої людини. Також його мама розповідала, що дуже сильно за нього молилась. І ми, звичайно, наполегливо з Арсеном працювали, адже реабілітація пацієнтів після інсульту завжди є дуже важкою. Головне – підібрати реалістичні цілі, здійснювати правильні фізичні навантаження і людина відновлюється. За тиждень часу Арсен фактично почав самостійно ходити, а за місяць — бігати”, – говорить Дмитро Духович.

Нижче показуємо реабілітацію хлопця:

Інформатор бажає Арсену міцного здоров’я.

Читайте також: В Івано-Франківську презентували арткаталог для незрячих людей

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87