Івано-Франківськ До сайту

2008 рік — витоки квадроберства у Франківську: газетні архіви міста

Поки у мережі активно обговорюють сучасну молодіжну культуру — квадроберів, Інформатор підняв старі газетні архіви. Які знахідки вдалось віднайти у франківській періодиці читайте далі.

У 2024 році Франківськ тривожно застиг перед невідомим — у місті з’явились квадробери. На подив перехожих, діти бігають навкарачки з причіпними вушками та хвостами. Нову субкультуру було помічено біля міського озера.

 

Квадробіка («квадро» — чотири + «аеробіка) – трендовий виток субкультури, що поєднує фізичну активність та імітацію рухів і звуків свійських і диких тварин. Основне у квадробіці – пересування на чотирьох кінцівках та виконання трюків – стрибки через перешкоди, швидкий біг.

Інформатор поспішає заспокоїти місцевих жителів, адже перша згадка про квадроберів з’явилась ще в далекому 2008 році. У редакцію “Вечірній Івано-Франківськ” надійшов лист:

“Дуже хочеться написати, що я хотів би стати великим пухнастим і лінькуватим персидським котом, який споглядає світ ситим поглядом, лежачи на розкішному дивані та затишно мурликаючи простенькі віршики, іноді незграбно розкидаючи лапкою фігури на шаховій дошці … “.

Вирізка з газети “Вечірній Франківськ”, 2008 рік

Можливо, квадробери, не таке вже й далеке від українського суспільства поняття. Згадаймо хоча б шкільні новорічні свята: білочки, зайчики, котики — біля ялинки тваринний світ у всьому своєму різноманітті.

Детальніше про квадроберство можна дізнатись у нашому попередньому матеріалі. 

Читати також: Фурі – не нова субкультура, а багаторічна спільнота: спростовуємо російське ІПСО

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87