Івано-Франківськ До сайту

Історія незламного хлопчика: як прикарпатські лікарі допомагали боротися з рідкісною недугою

Максим

Медики обласної дитячої лікарні врятували хлопчика Максима, який боровся з пухлиною, що утворилася в мозку та метастазувала в спинний мозок.

Повідомляє Інформатор покликаючись на Обласну дитячу лікарню – Івано-Франківськ.

У перший рік повномасштабного вторгнення, коли хлопчику було всього чотири роки, він почав стрімко втрачати вагу. Результати обстеження приголомшили родину: лікарі виявили агресивну десеміновану епендимому — рідкісну пухлину, що утворилася в мозку та метастазувала в спинний мозок.

Перші шість блоків хіміотерапії Максим отримав у Харкові. Мама Максима пригадує:

Було дуже страшно в лікарні. Вікна тряслись, а діти дуже боялися. Раніше ми вже чули звуки обстрілів вдома. У наше село, де нас і застала війна, постійно прилітало. Ми спали всі в одній кімнаті. Завжди напоготові з речами. Тоді наш Максимко і почав худнути та втратив апетит“.

Після лікування у Харкові Максим продовжив терапію у Київському міському клінічному онкологічному центрі, а згодом перебрався на Прикарпаття.

Фото взято з Фейсбук-сторінки Обласної дитячої лікарні

Наступний етап у боротьбі за життя Максимка — трансплантація кісткового мозку, яку провели у Львові. Коли після чергового курсу хіміотерапії злоякісні новоутворення таки вдалося знищити, настав час починати пересадку стовбурових клітин.

Після трансплантації Максим із мамою провели три тижні в стерильній палаті, оскільки на момент втручання його імунітет був вкрай ослаблений.  Це необхідно для того, щоб пересаджені клітини мали шанс прижитися.

Через два місяці онкогематологи повторили процедуру, і Максим пройшов подвійну трансплантацію. І знову три тижні в ізоляції. Обидві пересадки пройшли успішно.

Сьогодні маленький пацієнт вдома і продовжує боротися з підступною недугою. Попереду його чекає ще кілька етапів лікування, але найважче, як кажуть лікарі, вже позаду. Максимко тепер щасливий і радіє дитинству, адже нарешті пішов у перший клас.

Інформатор бажає Максимкові якнайшвидшого одужання!

Головне фото взято з Фейсбук-сторінки Обласної дитячої лікарні.

Читати також: Тільки маленький розріз на стегні: в Івано-Франківську лікарі провели рідкісну операцію на серце

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87