На перший погляд готувати фаршировані перці досить складно і довго, але це не так. Насправді, будь-яка людина з цим завдання впорається дуже легко. Журналістка Інформатора підготувала для вас цікавий, а головне простий рецепт цієї страви.
Готуємо разом з Інформатором.
Інгредієнти:
- болгарський перець – 10 шт;
- фарш свинний – 600 гр;
- рис – 1 склянка;
- сметана – 2-3 ст.л;
- морква – 2-3 шт;
- цибуля – 2 шт;
- томатна паста – 3 столові ложки;
- олія – для смаження;
- сіль, перець – за смаком.
Приготування
Болгарський перець добре помити, акуратно зрізати шапочку та прибрати все насіння. Просушити. У глибоку миску висипати 1 склянку рису та декілька разів його промити. Залити окропом рис, з розрахунком 1 стакан рису до півтора стакана води. Накрити тарілкою та прибрати у сторону на 25 хвилин.
Натираємо моркву на терці та нарізаємо цибулю середнім кубиком. На гарячу сковорідку наливаємо олію та висипаємо цибулю. Смажимо періодично помішуючи протягом 2-3 хв. Додаємо натерту моркву та помішуємо.
Воду з рису зливаємо та додаємо фарш і суміш цибулі та моркви. Все перемішуємо. Додаємо перець та сіль.
Готуємо заливку. На сковорідці обсмажуємо цибулю та додаємо томатну пасту і сметану. Перемішуємо. Після закипання залишаємо ще на 2-3 хвилини знову постійно помішуючи.
Щільно наповнюємо перці сумішшю з рису та фаршу. У каструлю кладемо фаршировані перці та заливаємо заливкою. За бажанням посолити. Наливаємо воду, бажано окріп та накриваємо кришкою. Доводимо до кипіння та потім скручуємо на мінімальний вогонь.
Тушкуємо перці 40-50 хвилин. Після того, як вони приготуються, потрібно залишити перці на 30 хвилин.
Смачного!
Інформатор бажає вам вдалих рецептів!
Читати також: Як готують борщ на Прикарпатті: рецепти автентичної страви від Інформатора
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com