Івано-Франківськ До сайту

На Прикарпатті незаконно здали в оренду понад 55 га землі громади: деталі від поліції

Затримано працівницю ЦНАПу

Правоохоронці встановили, що начальниця одного із Центрів надання адміністративних послуг Букачівської селищної ради, незаконно внесла записи до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, а саме про право оренди земельних ділянок загальною площею понад 55 га.

Повідомляє Інформатор покликаючись на ГУ Національної поліції в Івано-Франківській області.

Однак, ці землі – паї, які перебували у власності громади та призначені для ведення сільськогосподарського товарного виробництва.

Таку махінацію 34-річна жінка провернула, маючи на руках рішення сесії на розробку технічної документації на цю ділянку. Однак цей документ не дає жодних підстав для внесених нею змін.

В результаті таких незаконних дій посадовиці, земельні ділянки громади передані в оренду одній із приватних агрофірм на 7 років.

Слідчі територіального підрозділу поліції повідомили фігурантці про підозру за ч. 3 ст. 362 Кримінального кодексу України. Йдеться про несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп’ютерах, автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї.

Максимальне покарання, яке загрожує правопорушниці – до шести років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Івано-Франківська окружна прокуратура.

Читати також: Колишній начальник відділу Управління капітального будівництва на Франківщині отримав підозру

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87