Івано-Франківськ До сайту

Підозру оголосили міліціонеру з Тисмениці, який воює на боці рф

Зрадник з Прикарпаття

Прикарпатець служив у міліції Івано-Франківської області в 90-их, а під час повномасштабного вторгнення прийняв присягу на вірність російській федерації й воював проти ЗСУ. 

Пише Інформатор Івано-Франківськ з покликанням на СБУ.

Відомо, що чоловік 1969 року народження. За часів срср проходив строкову службу на території росії, а з 1994 року служив у міліції Прикарпаття. Через 7 років його звільнили за порушення дисципліни.

З 2015 по 2019 рік прикарпатець служив у ЗСУ як по мобілізації, так і за контрактом. Проте двічі був судимий за самовільне залишення частини. Проживав на сході країни.

У 2023 році він чоловік приєднався до складу російського т. зв. «добровольчого батальйону імені Богдана Хмельницького» на окупованих територіях.

“Це формування створено російськими спецслужбами для ведення підривної діяльності проти України і комплектується військовополоненими та правоохоронцями, які перейшли на бік ворога. Після злагодження «батальйон Хмельницького» приєднали до т.зв. «оперативно-бойового тактичного формування «Каскад» внутрішніх військ «мвс днр». У листопаді 2023 року фігурант склав присягу на вірність російській федерації разом із іншими новими учасниками угруповання «Каскад»”, – повідомлять в СБУ.

В лютому-березні 2024 року він брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України в районі Великої Новосілки Волноваського району Донеччини.

Чоловік вербував бойовиків штурмових загонів до розвідувального підрозділу, де він проходив службу та також медійно підтримував російську пропаганду — бойовик давав інтерв’ю та коментарі, у яких закликав військовослужбовців ЗСУ складати зброю.

Нараз йому повідомлено про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу:

Йому загрожує позбавлення волі на термін 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Досудове розслідування проводить СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Читати також: ДТП на Прикарпатті: загинув 19-річний пасажир

Головне фото ілюстративне. 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87