Івано-Франківськ До сайту

На Прикарпатті судитимуть лікаря-анестезіолога, через недбалість якого померла 7-річна дівчинка

Фото наручників та укола

Дитина потрапила в лікарню з гострим апендицитом й під час операції трапилось непоправне.

Повідомляє Інформатор покликаючись на Івано-Франківську обласну прокуратуру.

Досудовим розслідуванням установлено, що у квітні 2020 року до Коломийської центральної районної лікарні госпіталізовано 7-річну дівчинку з діагнозом «гострий апендицит».

Перед оперативним втручанням лікар-анестезіолог порушив «Локальний протокол лікування гострого апендициту у дітей», внаслідок чого під час наркозу у дівчинки виник анафілактичний шок. Всі реанімаційні заходи протишокової терапії були неефективними, в результаті дівчинка померла.

Висновком комісійної судово-медичної експертизи підтверджено причинно-наслідковий зв’язок між діями медика та смертю дитини.

Лікар-анестезіолог Коломийської центральної районної лікарні, під час проведення анестезії перед оперативним втручанням неналежно виконав свої професійні обов’язки, що спричинило смерть дитини (ч. 2 ст. 140 КК України).

Тепер медику загрожує покарання у виді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Коломийського РВП ГУНП в Івано-Франківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читати також: Жахлива аварія біля міського кладовища в Івано-Франківську

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87