Івано-Франківськ До сайту

На Прикарпатті не працює понад 50 інтернет-провайдерів: причина

Припинення діяльності декількох інтернет-провайдерів

В Івано-Франківській області 56 інтернет-провайдерів з серпня місяця припинили свою діяльність. Що стало причиною? Далі у матеріалі.

Повідомляє Інформатор Івано-Франківськ, покликаючись на голову підкомітету Верховної Ради із кібербезпеки Олександра Федієнка

Івано-Франківська область не єдина, де значна частина інтернет-провайдерів припинили свою роботу.  За словами Федієнка найбільше суб’єктів, які припинили діяльність, у Києві та Київській області — 156, а також у Черкаській області — 108. Це майже третина операторів, які надавали послуги доступу до інтернету в Україні.

“Після того, як Державна податкова служба України почала знищувати малий бізнес провайдерів інтернету, мені стало цікаво, скільки суб’єктів, які надавали послуги доступу до мережі інтернет, припинять свою роботу. Тому звернувся до НКЕК (Нацкомісія, яка здійснює держрегулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку — ред.) надати статистику”, — каже голова підкомітету Верховної Ради із кібербезпеки.

Також як додав нардеп, 1 316 субʼєктів вийшли з реєстру регулятору, тобто припинили існування, частина пішла в тінь, решта виставила бізнес на продаж.

Олександр Федієнко подавав депутатське звернення щодо кількості суб’єктів господарювання, які з серпня місяця звернулися із заявами про їх виключення з реєстру постачальників електронних комунікаційних мереж. Кількість звернень досягла 487. Опрацьовано 386 заяв:

Відповідь на депутатський запит. Джерело фото: голова підкомітету Верховної Ради із кібербезпеки Олександр Федієнко

“За даними НКЕК, про послуги доступу до фіксованої мережі Інтернет у першому півріччі відзвітували 3443 оператори. Цифра 3,5 тисячі провайдерів також фігурувала у заявах Інтернет Асоціації України (ІнАУ) та голови комітету ВР із питань фінансів, податкової та митної діяльності Данила Гетманцева”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Готовність на всі 100: Франківськ на порозі опалювального сезону

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87