Івано-Франківськ До сайту

На що найчастіше хворіють франківці: офіційний коментар від медиків

Фото крапельниці

В Івано-Франківській міській клінічній лікарні розповіли про хвороби, з якими найчастіше звертаються жителі Франківська. Це відома нам усім пневмонія, ковід та інші захворювання. Як їх лікують, та яка кількість пацієнтів є зараз, читайте далі.

Повідомляє Інформатор покликаючись на відеоматеріал КНП “Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради”.

За словами заслуженого лікаря України, завідувачки терапевтичного відділення №2, Зіновії Зозуляк, по структурі хворих у терапевтичному відділі понад 60 хвороб.

На першому місці – бронхо-легенева патологія. Це пневмонії, бактеріальні, вірусно-бактеріальні, а також на фоні ковід-інфекції.

На другому місці захворювання серцево-судинної патології. А на третьому місці, в структурі хворих лежать пацієнти з гастропатологією. Також, у відділі є велика кількість пацієнтів із цукровим діабетом.

Як зазначає Зіновія Зозуляк, у місті зросла кількість хворих на цукровий діабет. Багато є пацієнтів хворих на онкопатологію, яким проводиться симптоматичне лікування.

Як додала лікар-пульмонолог, Тетяна Ізбенко:

Пацієнти у Центральній міській лікарні можуть пройти детальне обстеження бронхо-легеневої системи. Тут проводиться рентген, комп’ютерна томографія, спірометрія. Велике значення ми приділяємо бактеріологічному дослідженню. Пацієнту проводяться обстеження мокротиння та виділення збудників“.

Тому, всі охочі можуть прийти та обстежити своє здоров’я.

Читати також: У Франківську медики прооперували немовля: деталі складної операції

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87