Івано-Франківськ До сайту

Банкноти 50 і 200 гривень старого зразка замінять на більш сучасні

Двісті гривень

З 1 листопада 2024 року Національний банк розпочне поступову заміну банкнот номіналами 50 та 200 гривень  старого зразка на банкноти аналогічних номіналів сучасного покоління. Чи потрібно франківцям спеціально обмінювати банкноту? Читайте у матеріалі.

Пише Інформатор Івано-Франківськ покликаючись на Національний банк України

Із 1 листопада 2024 року Національний банк спільно з банками поступово вилучатиме з готівкового обігу України зазначені банкноти, зокрема:

Потрапляючи в банки, банкноти номіналами 50 та 200 гривень старого зразка більше не повертатимуться в обіг, а вилучатимуться та передаватимуться до Національного банку для подальшого їх перерахування та утилізації.

Громадяни можуть без обмежень продовжувати розраховуватися банкнотами старого зразка, оскільки ті залишатимуться дійсними платіжними засобами.

Банкноти попереднього покоління замінюють з метою підвищення якості готівки в обігу комплексно працює над оптимізацією готівкового обігу та послідовно замінює в обігу всі банкноти попередніх років на більш сучасні та захищені.

Так, заміна банкнот номіналами 50 та 200 гривень старого зразка завершить цей процес. Як наслідок, банкнотно-монетний ряд гривні міститиме лише грошові знаки сучасного покоління. Це посилить якість та надійність готівкової національної валюти, що перебуває в обігу.

Нагадаємо, що наразі вже триває поступове вилучення з обігу та заміна банкнот номіналами:

Читати також: Середня пенсія на Франківщині – майже 5 тисяч гривень: менше лишень в 4 областях

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87