Івано-Франківськ До сайту

Івано-Франківщина на третьому місці в Україні за кількістю успішних випадків посмертного донорства

Вакцинація

За статистикою за період січень-вересень 2024 року Прикарпаття займає третє місце в Україні за кількістю випадків ефективного посмертного донорства. Від початку року на Франківщині здійснили сім успішних пересадок органів, п’ять з яких відбулись в Центральній міській клінічній лікарні.

Пише Інформатор Івано-Франківськ покликаючись на КНП “Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради”

У ЦМКЛ здійснюють пересадки органів як від родичів, так і від донорів після смерті.

“Поступово ми бачимо, що рівень суспільної свідомості зростає. Хоча цей процес є повільним, але все більше людей приходять у наш центр трансплант-координації, щоб підписати згоду на вилучення своїх органів після смерті”, – говорить лікар-трансплантолог, завідувач Міського центру нефрології, діалізу та трансплантації Богдан Вівчаренко.

Фото взято з Фейсбук-сторінки КНП “Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради”

Як розповів лікар-трансплантолог, першу трансплантацію від родинного донора у ЦМКЛ здійснили ще у серпні 2021 року.

“Зараз цей наш пацієнт веде дуже активний спосіб життя, займається спортом, в іншому випадку – він би систематично мав проходити гемодіаліз, перебуваючи на лікуванні у медзакладі. Його 54-річний батько, який став тоді донором і віддав нирку своєму синові, також почуває себе абсолютно здоровим”, – говорить Богдан Вівчаренко.

Якщо ви хочете підписати згоду на посмертне донорство або ж потребуєте пересадки органу звертайтеся за телефонами гарячої лінії трансплант-координації в КНП ЦМКЛ ІФМР:

Читати також: В міській клінічній лікарні Франківська пересадили нирку від посмертного донора

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87