Івано-Франківськ До сайту

У Франківській обласній клінічній лікарні хірург з Латвії провів унікальні операції

Лікар проводить операцію

Впродовж п’яти днів латвійський лікар, Мартінс Малзубріс, разом з українськими колегами оперував військовослужбовців в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні. Детальніше про це читайте у матеріалі.

Повідомляє Інформатор Івано-Франківськ покликаючись на КНП ОКЛ Івано-Франківської обласної ради

Операцію як відновлення кістки на передпліччі досі в Україні робили тільки тричі, а саме в Дніпрі, Львові і Києві. Четверту провели у Франківську.

“Взяли кістку з ноги на судинці і пересадили на руку, тобто руку зробили повністю функціональну, пацієнт може робити нею повноцінний ротаційний рух”, – йдеться у дописі.

Крім передпліччя, лікарі відновлювали стегнову кістку, гомілку, стопу. Медики здійснили чотири операції за чотири дні. Кожна операція триває в середньому десять годин.

“Десять годин – це при нашій помочі, – каже заввіділення. – Дві години ми ще забираємо, наприклад, там забір клаптя, який дві години триває”, – йдеться у повідомленні  КНП ОКЛ Івано-Франківської обласної ради.

До роботи в команді залучили пластичних, реконструктивних хірургів, травматологів.

«Він реально робить це все комплексно, – це не одна операція, це 4-5 операцій одномоментно, якщо порахувати, то це пластика нерва, одну кістку, другу кістку, забір цього, тобто це фактично талмуд можна написати, підхід в нього такий, що треба зробити все зразу, не розтягувати всі ці задоволення на купу разів», – каже про латвійського лікаря Мартінса Малзубріса, завідувач опікового відділення обласної клінічної лікарні Костянтин Кіршак.

Фото взято з Фейсбук-сторінки КНП ОКЛ Івано-Франківської обласної ради

Говорячи про латвійського колегу, Костянтин Кіршак підкреслює, що він є головою асоціації латвійських травматологів і головуватиме на міжнародному конгресі з травматології, що ропочнеться 30 жовтня. Але передовсім вражає те, що доктор Малзубріс здатен робити під час операцій.

Для самого ж Мартінса Малзубріса важливо, щоб українські колеги вчилися, щоб його досвід «запрацював» в Україні. Як він зізнався між операціями, коли приїздиш кудись раз-другий-третій, а прогресу немає, то хочеться знайти «інший варіант».

Головне фото взято з Фейсбук-сторінки КНП ОКЛ Івано-Франківської обласної ради.

Читати також: Івано-Франківщина на третьому місці в Україні за кількістю успішних випадків посмертного донорства

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87