Івано-Франківськ До сайту

До обіднього столу: рецепт грибної юшки з станіславськими бендериками

Сушені гриби на ринку

Поки триває сезон грибів, варто їх придбати або назбирати у лісі та висушити, щоб потім приготувати смачну та запашну юшку. Журналістка Інформатора підготувала для вас простий рецепт рідкої страви у поєднанні із ситними бендериками.

Готуємо з Інформатором.

Для юшки нам потрібно:

Інгредієнти для приготування бендериків:

Приготування юшки.

Спершу потрібно сушені гриби промити та варити 1-1,5 год. Окремо зварити м’ясо. Потім відцідити гриби, порізати соломкою та посмажити на маслі. Згодом висипати їх у бульйон з м’ясом. Окремо у тарілці змішати сметану з мукою, щоб не було грудочок та висипати у нашу юшку. Додати сіль, перець та лавровий листок.

Для приготування бендериків на мінеральній воді потрібно спершу збити два яйця з цукром до пишної піни. Вилити мінеральну воду та все змішати. Насипати просіяне борошно та ще раз все добре вимішати, щоб не було грудочок. Додати трохи олії. Тісто має бути рідке.

Сковорідку розігріти, налити теж трішки олії та по черзі смажити млинці. За той час треба підготувати фарш. До нього додати сіль, перець та приправу і пару ложок води, щоб фарш був трохи рідший.

Потім кожний млинець перемащуємо фаршем і складає у трикутник. Далі три яйця збити вінчиком з щіпкою солі та вилити молоко. Все змішати. Кожний складений млинець ретельно замочуємо в клярі та смажимо з двох сторін.

Юшка та бендерики готові. Смачного!

Читати також: Готуємо разом: рецепт фаршированого перцю.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87