Коли осінь приносить із собою прохолоду, хочеться знайти спосіб зігрітися. Саме в такі моменти гарбузовий лате стає ідеальним напоєм. Що ж Інформатор ділиться з читачами рецептом пряного і ароматного напою.
Пише Інформатор Івано-Франківськ покликаючись на Shuba
Цей сезонний напій із поєднанням ніжного гарбузового пюре, кориці, імбиру та еспресо здатний розтопити будь-яку осінню прохолоду.
Для приготування гарбузового лате потрібно:
- кава еспресо;
- молоко 2.5%;
- пюре гарбузове
- цукор;
- цукор ванільний;
- кориця мелена;
- мускатний горіх мелений;
- імбир мелений;
У каструлю налийте 300 мл молока, додайте гарбузове пюре і спеції, а саме ванільний цукор, мелену корицю, мелений імбир і натертий мускатний горіх.
Поставте суміш на середній вогонь та доведіть до кипіння. Коли молоко закипить, зменшіть вогонь і варіть напій ще 3-4 хвилини.
Опісля додайте цукор і розмішайте.
Для приготування молочної пінки в окрему місткість налийте 100 мл молока і на середньому вогні прогрійте його до температури 55-60 ° С. Підігріте молоко збийте блендером до отримання пухнастої молочної піни товщиною 1-2 см.
Чашку або келих заповніть на 1/3 гарячою кавою. Потім влийте гарбузово-молочну суміш та додайте молочну пінку, заповнивши келих доверху.
За бажанням присипте напій дрібкою меленої кориці.
Інформатор бажає вам вдалих рецептів!
Читати також: Осіннє тепло в чашці: рецепт безалкогольного глінтвейну
Головне фото ілюстративне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com