Стільки варіантів найменування холодцю ми відшукали на просторах Інтернету. Ділимось з вами рецептом холодцю з нашої кухні, а також підбиваємо загальну вартість інгредієнтів для приготування цієї холодної страви.
Інформатор Івано-Франківськ дізнався, які ціни на м’ясо, щоб приготувати холодець.
Для того, щоб зварити холодець зі свинини потрібно:
- свинячі ніжки – 2 шт;
- рулька;
- шкіра свиняча – пів кг;
- одна цибуля;
- дві моркви;
- декілька зубчиків часнику;
- сіль, перець до смаку та лавровий листок.
Приготування:
Все м’ясо промити декілька разів та покласти варити в одну каструлю. Додати цибулю, моркву, часник, сіль, перець та лавровий листок. Варити 2 години на легенькому вогні. Відцідити м’ясо та порізати. Розкласти по тарілках, нарізати моркву та залити бульйоном. Потім поставити у холодильник до повного застигання.
У Франківську вартість свинячих ніжок та рульки коштують по 120 грн/кг. А за кілограм шкірки треба заплатити 50 грн. Дві цибулі коштують 6-7 грн, так само і морква. Пачка лаврового листка коштує 20 грн. Часник – 30 грн.
Отож, для того, щоб приготувати холодець зі свинини, потрібно заплатити в середньому 350 грн.
Для тих хто не полюбляє свиняче м’ясо, є варіант холодцю з курки. Щоб не використовувати желатин, краще купити гомілки, оскільки у кістках вже міститься желатин.
Для його приготування треба придбати:
- 2 кг курячих гомілок;
- 1 цибуля;
- 2 моркви;
- лавровий листок;
- 8 грамів чорного меленого перцю;
- 5 зубчиків часнику;
- зелень;
- сіль до смаку.
Курячі ніжки помістіть у каструлю і залийте холодною водою. Доведіть до кипіння. Зніміть піну. Цибулю та моркву наріжте, обсмажте на добре розігрітій сковороді без олії протягом кількох хвилин. Покладіть обсмажені овочі у бульйон. Варіть на середньому вогні під кришкою протягом чотирьох годин.
Дістаньте курку і процідіть бульйон. Моркву, що залишилася, наріжте кружальцями й покладіть на дно форми. Відцідіть куряче м’ясо і відокремте від кісток, зніміть шкірку. Дрібно наріжте м’якоту. Викладіть курку у тарілку. Наріжте часник тонкими скибочками та додайте до курки. Варену моркву поріжте кружальцями й покладіть на м’ясо. Налийте у форму бульйон та поставте в холодильник для застигання.
Середня вартість гомілок – 80 грн. Цибуля – 5 грн, дві моркви коштують – 7 грн, лавровий лист – 20 грн, часник – 30 грн, пачка меленого перцю – 30 грн, зелень – 40 грн.
Середня вартість холодцю з курки – 292 гривні.
Смачного!
Читайте також: Скільки коштує квашена капуста у Франківську: огляд цін
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87