Івано-Франківськ До сайту

Безпечні свята: як запобігти харчовим отруєнням на Новий рік та Різдво

Святковий стіл

Святковий стіл – невід’ємна частина будь-якого свята. Проте, варто знати, як уберегти себе та близьких від харчових отруєнь у новорічно-різдвяний період. Дізнайтеся прості поради, які допоможуть зробити ваші свята не лише смачними, а й безпечними.

Повідомляє Інформатор Івано-Франківськ з покликанням на Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

В умовах постійних перебоїв з електропостачанням, необхідно дотримуватись основних правил профілактики харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій.

Якщо електроенергію відключили, необхідно дверцята холодильника та морозильної камери тримати закритими, адже продукти при цьому залишаються безпечними до 4-х годин у холодильнику та 48 годин у морозильній камері.

Напередодні різдвяно-новорічних свят для захисту себе і своїх близьких від неприємних наслідків святкувань, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області рекомендують:

Якщо ви вирішили святкувати не вдома, то вибирайте тільки перевірені ресторани чи інші заклади харчування з позитивними відгуками.

Пам’ятайте, що харчові отруєння завжди легше попередити, ніж їх лікувати.

У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання, необхідно негайно звернутись до найближчого лікувального закладу, самолікування небезпечне для вашого здоров’я.

Піклуйтесь про своє здоров’я та здоров’я своїх рідних!

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: Різдво та Новий Рік — чи буде вихідний у Франківську 25, 31 грудня та 1 січня

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87