Вартість новорічного столу в 2025 році зросла на 24,8%. Набір продуктів для святкового меню, який включає салати, м’ясо, рибу, овочі, фрукти, хлібобулочні та кондитерські вироби, а також напої, обійдеться середньостатистичній сім’ї з чотирьох людей у 3594,05 гривень. Детальніше про це читайте у матеріалі.
Пише Інформатор Івано-Франківськ покликаючись на Інститут аграрної економіки
Скільки коштують продукти на новорічний стіл?
Три кілограми продуктів на салат “олів’є” коштують 384 гривні. Це на 18% дорожче, ніж торік. Найдорожчий інгредієнт страви – ковбаса, яка коштує 160 гривень за пів кілограма. Ціна на картоплю зросла на 70%, морква здорожчала майже на 100%, а цибуля – на 5%. За яйця доведеться віддати на 35% більше.
Півтора кілограма салату “оселедець під шубою” коштуватиме 168 гривень. Це на 22% дорожче, ніж у 2023-му. Так за пів кілограма оселедця просять 119 гривень, а майонез коштує 25 гривень.
Витрати на м’ясо зросли на 13,4%:
- 350 грамів сирокопченої ковбаси – 334 гривень (на 19% більше, ніж торік)
- 500 грамів запеченого бекону – 227 гривень (на 11% більше, ніж торік)
- 1 кілограм битка зі свинини – 294 гривні (на 12% більше, ніж торік)
- 1 кілограм курячого філе – 174 гривні (на 9% більше, ніж торік).
За фрукти в середньому треба віддати 254 гривень – ціни зросли вдвічі. Два кілограми мандаринів коштують 177 гривень, один кілограм бананів – 62 гривень, а один лимон – 15 гривень. Ціни на шоколадні цукерки зросли на 40%, а пляшка шампанського коштуватиме приблизно 209 гривень.
За делікатеси до столу доведеться додатково заплатити ще 700 гривень. Баночка червоної ікри в середньому коштує 420 гривень, а 180 грамів червоної риби – 319 гривень.
Читати також: Тепло Різдва в Івано-Франківську: святковий обід для нужденних
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87